s10 bränslefilter byte instruktioner

s10 bränslefilter byte instruktioner

Beroende på din lastbil modell år, kan du ha två, tre eller nio olika bränslefilter (om du vill räkna enskilda injektorn skärmar som filter, vilka de är tekniskt). Medan många är dessa filter med avsikt att servas regelbundet, så de flesta är relativt tillgängliga

Bränsle Sock

Det ofta försummade "bränsle strumpa" är systemets främsta försvar mot stora delar av sopor och rost som kan skada pumpen. Detta filter passar över av bränslepumpen pickup, och liknar sitt namn.

För att byta strumpor, måste du släppa tanken och ta bort bränslepumpen från toppen. (Om din lastbil har mer än 50. 000 miles, kan det här vara en bra tid att gå vidare och byta bränslepumpen som en förebyggande åtgärd. ) När pumpen är ur, strumpan unclips, glider ut och är lika lätta att byta. Obs: före byte några filter eller bränsle systemkomponent avlasta bränsle systemet genom att trycka övertrycksventilen på motorn bränsle järnväg.

In-Line Filter

Nämn orden "bränslefiltret" för de flesta människor, och detta är den de kommer peka på. Inline bränslefilter är en 3-tum till 4-tums silver eller svart cylinder fäst vid förarsidan ram tåg, och är ansvarig för att fånga allt skräp som gör det förbi bränsle strumpan.

Removal är snabbt och lätt. Ta bort fronten genom att klämma plastklämma där den ansluter till filtret, ger det en snabb knuff i och ledningen skall glida av. Använd en skiftnyckel (1 /2, 5 /8 eller 9 /16 tum, beroende på modell år) för att ta bort filtret och kasta det. Omvänd avlägsnande förfarandet, och du har själv ett nytt bränsle filter.

Bränsle Screens

Beroende på din lastbil årsmodell och bränslesystem har du ett annat filter i förgasaren eller spjällhuset (på gasen kroppen injiceras lastbilar), en skärm i bränslekanalens innan injektionsmissbrukare och /eller en skärm i varje insprutare. Om du var verkligen död-set på att göra ett grundligt arbete för din filterbyte, så skulle du vara säker på att ersätta dessa mycket fina element filter, men det brukar inte är skyldig förrän efter 150. 000 miles. Bränslet strumpa och inline-filter kommer att fånga 99 procent av systemets skräp, men lack kommer så småningom att börja bygga på filtret skärmar och hämmar flödet.

Förgasare och gas filter kropp är väldigt lätt att byta, och det kommer att ta dig hela 10 minuter att göra så, ingen ursäkt att inte, egentligen. Bränslekanal skärmar är lite svårare att ersätta, och insprutare skärmar är bäst rengörs eller byts ut av en professionell. Du kan ta isär injektorn och ersätta skärmen, men blötläggning injektorn spetsen (allt utom plastdelen) i flytande förgasaren renare natten kommer att rensa spridarna till 95 procent av vad en fullständig demontering skulle åstadkomma.


Relaterade artiklar


hur du tar bort en Pacifica servopumpen
hur du tar bort den främre stötfångaren täcka av en föregångare ss
hur du tar bort ett motorfäste att ändra en serpentin bälte
hur man byter en ford servopumpen
motortyper för VW TDI
hur du tar bort vallan från plast auto trim
Hur ändrar jag bromsar på min GTI?
hur man rengör en O-ring
Hur man testar en magnetbrytare
hur du hittar den temperaturmätare avsändaren på en Cheva motor