hur till check transmissionsolja under 1998 Nissan Altima

hur till check transmissionsolja under 1998 Nissan Altima

Överföringen vätska i 1998 Nissan Altima håller automatlåda växlar ojämnt. Om din Altima är låg på vätska, är det viktigt att lägga tillräckligt med vätska för att höja upp till den rekommenderade spaken, men skall försiktighetsåtgärder vidtas. För mycket vätska är lika illa som för lite vätska. Den transmissionsolja ska vara vid drifttemperatur att korrekt fastställa nivån

Du behöver:. .
Shop handduk
Nissan Matic D automatisk transmissionsolja (eller Dexron III Mercon).
Tratt.


1.
Kör din Altima i ca 15 minuter. Detta kommer att föra transmissionsolja till arbetstemperatur. Det mest exakta sättet att läsa dina transmissionsolja nivå är när vätskan är varm.
2.
Parkera din Altima på plan mark och dra åt parkeringsbromsen. Applicera bromspedalen och flytta växelspaken väljaren igenom alla inställningar (Reverse, Drive, 1 och 2). När du är klar, flytta växelspaken tillbaka till "Park" och lämnar motorn igång. Öppna huven.
3.
Leta reda på oljestickan (till vänster om batteriet) och ta bort den. Torka vätskenivån indikatorn rent med en torr handduk butik. Fullt sätt tillbaka oljestickan i tratten, och ta sedan bort den igen.
4.
Undersök sidan av nivåindikatorn märkt "Hot". Den nivå som anges bör vara inom intervallet perforeringar längs oljestickan. Om det inte, fortsätt att lägga tillräckligt med vätska för att föra den till den rekommenderade nivån.
5.
Sätt en tratt i oljesticksröret. Lägg till automatisk transmissionsolja i små steg, kontrollera sedan nivån igen. Upprepa processen tills vätskenivån är mellan den perforerade varumärkena. Har

tips och varningar


 • Om din transmissionsolja är låg, din Altima inspekteras av en professionell . Det kan ha en flytande läcka.
 • Överfyll inte Altima med vätska. Detta kan orsaka allvarliga problem. Om du lägger till vätska, tillsätt det i små steg.


 • Relaterade artiklar


  hur man fyller en 2000 Ford Contour radiator 2,5
  hur man byter ett däck på en Chevrolet uttrycka van
  hur man kan återställa lokal sed ventilkåpor
  hur man byter fläktremmar
  hur man kan kontrollera oljan i en BMW Z4
  Hur kopplar jag kraftledningar på en Ford diesel?
  hur ändrar vätskan servostyrning i en Kia
  hur du tar bort Multifunktionsströmbrytare på en 2000 Chrysler Concorde
  billack stilar
  hur man kan återställa en svag bilbatteri