hur man reparera en 1997 givare expedition syre

hur man reparera en 1997 givare expedition syre

Syret sensorn (eller O2 sensor) spelar en viktig roll i motorstyrsystemet av din 1997 Ford Expedition. Läsa procent av syre i avgaserna, sänder O2 sensorn information till fordonets dator som spänning. Datorn läser av spänningar och avgör om motorn är igång rik eller mager och justerar pulsen våg av bränsleinjektorerna att upprätthålla en bra balans mellan luft och bränsle till motorn. En felaktig O2-sensor kommer ofta göra att motorn köras rik. Eftersom en O2 sensorn inte kan repareras, ändra den vid första tecken på problem för att hålla din lastbil igång ordentligt.

Du behöver:
Wrench in
. Hylsnyckelsats.
O2 sensor uttag.
Momentnyckel.


1.
Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet med hjälp av en skiftnyckel för att lossa bulten. Isolera kabeln från batteriet medan du arbetar.
2.
Höj framsidan av din expedition med en knekt och position en uppsättning pallbockar under bilen för att stödja det. Detta är en tung lastbil, så se till att domkraften är klassade för att stödja ett tungt fordon.
3.
Lokalisera O2 sensor i avgasröret. Det ligger nära motorn där röret kommer ner och gör sin första böj. Koppla den elektriska kontakten som fäster O2 sensor till fordonets kabelnät genom att släppa låsfliken och dra isär de två halvorna.
4.
Ta bort O2-sensorn från avgasröret med en O2 sensor uttag och spärrfunktion. Vrid sensorn moturs med spärrskaftet tills den är fri från gängorna. Lyft givaren ur röret och kasta det.
5.
Träd den nya O2 sensorn i avgasröret, där du tog bort det gamla och dra åt med ett O2 uttag och spärrfunktion. Vridmoment sensorn till 34 mul-pounds med en momentnyckel och O2 sensorn uttaget.
6.
Anslut kontakten ledningsnätet från givaren till kontakten på lastbilen. Tryck ihop de två halvorna tills låsfliken engagerar.
7.
Höj framför lastbilen med en domkraft. Ta bort domkraften från under fordonet och lägre lastbilen till marken. Anslut den negativa kabeln till den negativa polen på batteriet och dra åt bulten med en skiftnyckel.


Relaterade artiklar


hur man rengör strålkastarna objektiv på en 2003 maxima
hur man kan kontrollera för överföring problem
hur man ändrar bilsäten
insprutningssystem rengöring
hur man byter luftfilter ett Escape Hybrid
Hur du använder låsbrickor & låsmuttrar
hur du tar bort en Dodge syresensor
diy avisning en vindruta grunderna
hur man byter en termostat på en 2001 chevy malibu
hur man byter bakaxel olja på en Jeep Cherokee XJ