hur man byter en syresensor på en 2005 Toyota Camry

hur man byter en syresensor på en 2005 Toyota Camry

Syresensorn på 2005 Toyota Camry reglerar bränsleblandningen att din bil brinner. Om det inte finns tillräckligt med syre i avgaserna din bil kör alltför rik och brinner för mycket bränsle. En sviktande syre sensorn kan orsaka betydande minskning av bränsle körsträcka samt dålig tomgång. Syresensorn på din Camry är placerat under bilen, nära vevaxeln. Köpa en ersättare sensor från en Biltema eller en Toyota-återförsäljare

Du behöver:. .
Jack
Pallbockar.
Syresensor uttag.
Ratchet.
Momentnyckel.


1.
Höj framsidan av bilen med en domkraft och säkra den på en uppsättning pallbockar. Leta reda på syre sensorn nära vevaxeln vid foten av motorn.
2.
Koppla loss kabelstammen från syresensor. Kabelnätet skall dra rakt av. Ta bort syre-sensorn med ett uttag syresensor och en spärrfunktion.
3.
In den nya syresensor socket, starta den för hand för att undvika att skada sensorn. Dra den med syresensor hylsa och spärrskaft, då vridmomentet sensorn till 32 mul-pounds med en momentnyckel.
4.
Sätt ledningsnätet till syresensor genom att trycka rakt in i anslutningen. Höj bilen för att ta bort domkraften. Sänk Camry till marken.


Relaterade artiklar


hur man använder gummi-stödda matta i bilar
hur man lossa en strippad ventil broms luftskruv
hur man byter en förgasare i en Honda Accord
hur man rengör bilens batteri terminaler
Varningssignalerna för automatisk överföring går dåligt
hur man rengör bilar skinnklädsel
hur man rengör tonade rutor
hästsläp yttre vård för repor
hur ändrar kylarvätska i en S-10
hur man byter en slutsignal glödlampa i en 2006 Nissan Altima