hur man ändrar tändkablarna på en 1998 Dodge Ram v8

hur man ändrar tändkablarna på en 1998 Dodge Ram v8

Din 1998 Dodge Ram V8 använder tändkablarna för att överföra elektrisk ström från tändsystemet till den enskilde tändstift, så att motorn kommer att avfyras i en viss ordning. Dessa ledare kan slits ut med tiden: isoleringen kan bli knäckt och metall kontakten kan bli rostig. Tändkablarna är inte repareras, och bör bytas ut om detta inträffar

Du behöver:.
Tändkabeln skiftnyckel
. Skiftnyckel istället.
Elektrisk kontakt renare (tillval).
Elektrisk kontakt fett (tillval).
8 nya tändkablarna för Dodge Ram V8.


1.
Använd din skiftnyckel för att koppla de positiva och negativa batterikablarna. Var noga med att inte röra båda batteripolerna tillsammans med din nyckel, eftersom detta kommer att skada batteriet och eventuellt skada dig.
2.
Använd din tändstiftshylsor att försiktigt ta det isolerade slutet av tändkabeln, dra bort den från toppen av pluggen. Den tändstiftshylsor ser ut som en vanlig uppsättning tänger, förutom att käkarna har gummiinlägg som grepp isoleringen utan att skada den. Pluggen tråd själv ser ut som en 15-gauge tråd med ett gummistövel på varje ände: Den ena änden är ansluten till tändstiftet närvarande i varje av de åtta cylindrar, medan den andra änden är ansluten till en spolpaketet terminal, som vanligtvis finns på den högra bakre sidan av motorrummet. Den spolpaketet är en fyrkantig, svart, solid-state-komponent som har åtta terminal för varje av de åtta tändkablarna.
3.
Använd din tändstiftshylsor försiktigt dra spolpaketet slutet av tändkabeln från terminalen. Upprepa de sista två stegen tills alla åtta trådar tas bort.
4.
Kontakta servicehandboken för ditt fordons årsmodell och bestämma den exakta tändföljd. Du måste ansluta varje ny ledare till de numrerade spolpaketet terminal och motsvarande cylinder. Underlåtenhet att ersätta kablar i rätt ordning kommer att resultera i ett misslyckande motordrift.
5.
Använd din skiftnyckel för att återansluta batterikablarna (svart kabel till svart terminal, röda kablar till röd terminal).
6.
Starta fordonet och se till att det går bra. Om du hör misständning i motorn, använd tändstiftsnyckel se till att alla anslutningar sitter ordentligt. Om tillståndet fortsätter, måste du ytterligare diagnostisera elektriska systemet.

Tips och varningar


 • Om du hittar rost på tändstift eller spolpaketet kontakt, använda några elektrisk kontakt renare att ta bort denna innan du byter kablar. Du kanske också vill lägga lite elektrisk kontakt fett på varje anslutning för att förhindra ytterligare korrosion.
 • Var mycket försiktig när du kopplar bort batteriet. Batteriet har tillräckligt med energi för att ge dig en chock och kan skada de elektriska systemet om inte kablar är tillbaka på rätt plintar (rött till rött och svart till svart).


 • Relaterade artiklar


  hur du fyller ett fall jeep överföring
  hur man programmerar om en chevy fjärrkontroll
  ventilhus avlägsnande av en Chrysler automatlåda
  hur man byter en Honda oljefilter
  hur du tar bort magnesiumklorid från vindrutan
  hur man byter bränsle röret tanken fyllmedel i en 2001 mustang
  hur man kan blanda syntetiska och traditionella oljor
  hur man använder en mätsticka att mäta olja
  hur man byter batteri i en Ford Expedition
  vad är bil transaxel?