hur du tar bort ford bränsleledningar

hur du tar bort ford bränsleledningar

Teknik har skapat ett system för koppling bränsle och olja linjer som vida överträffar Henry Fords gamla beprövade metoden för en slangklämma och en skruvmejsel. Medan hans slangklämma metoden fungerade var det vanligtvis svårt att dra åt och lossa beroende på var klämman var indexerade. Fords nya bränsleledningen klämringskopplingar är lätta att montera och demontera. Bäst av allt, kan det ske med en enda verktyg för både-och returledning

Du behöver:. .
Wrench
Bränsleledningen verktyg.
Ren trasa.


1.
Parkera fordonet. Dra åt parkeringsbromsen och öppna huven. Koppla loss batteriet genom att lossa batteriets minuspol med en skiftnyckel.
2.
Identifiera passande bränsleledningen. Moderna bränslesystem består av två rader. En matarledning och en mindre returledning. Dessa finns på baksidan av bränsle logga in på insugningsröret. De är oftast består av en hård linje koppling till ett mjukt gummi linje.
3.
Sätt verktyget. Placera en ren trasa under beslag bränsleledningen kunna ta emot bränsle som skulle kunna fly från rördelar som de är bortkopplade. Bränsleledningen Verktyget är gjort av plast eller aluminium beroende på kostnaden för den enhet med plast är billigast. Verktyget glider omkring bränsleledningen och skjuter in i beslaget. Verktyget kommer oftast kommer med två eller flera storlekar för att kunna användas på både större matarledning och den mindre returledning. Börja med att föra in verktyget i större matarledningen montering.
4.
Skilj beslag. Applicera stadigt inåt tryck på bränsleledningen verktyg får det att glida in i kopplet montering. Du kommer att känna en lätt ge när beslaget har varit deprimerad nog att skilja rader. Dra de två beslag isär och upprepa åtgärden till returledningen.
5.
Återmontera beslag. Kontrollera att O-ringen är på plats på bränsleledning montering (manliga sidan) och smörj O-ringen med en droppe olja eller bränsle. Placera den manliga slutet av inredningen i den kvinnliga slutet och tryck ihop dem tills du känner och hör två knäppa ihop. Byt ut batteriet terminalen och dra åt bulten med en skiftnyckel. Stäng huven.

Tips och varningar


Låt
 • fordonet att sitta innan du kopplar bort inredning bränsleledningen. Detta gör det möjligt bränsletrycket att blöda bort och undvika ett stort bränslespill.
 • Arbeta aldrig på en bränslesystemet medan rökning. En brand och allvarlig skada eller dödsfall.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter tändstift på en Dodge Magnum
  hur man startar en gammal bil
  hur till check transmissionsolja i en standard 2001 kavaljer
  vad är det bästa sättet att spara bromsbelägg?
  hur man lossa en strippad ventil broms luftskruv
  hur man byter luftfilter ett Escape Hybrid
  rensar ett Alero lätt byta olja
  hur du tar bort det främre hjulet på en miata
  hur man byter motor Toyota 4runner fästen
  vad gör jag om jag överfylld bil med olja