hur du ändrar överföring filtret på en 1997 Chevrolet pickup

hur du ändrar överföring filtret på en 1997 Chevrolet pickup

En sändning filter hjälper till att avlägsna skräp och slam partiklar som kan bildas i transmissionsolja eftersom vätskan bryter ned över tiden. Du bör byta filter varje gång du byter vätska på din Chevrolet pickup, om du inte kan få överföringen professionellt spolas. Om du kan ha överföring spolas, överväga att byta filtret varannan spola för att hålla din Chevrolet igång i toppform

Du behöver:.
Tråget
Hylsnyckelsats.
Magnet maträtt.
Trasor.
Broms ren.
Rakblad skrapan (tillval).
Byte filter w /ny packning.
Spray lim.
Fluid tratt.
Byte transmissionsolja.


1.
Placera avtappningskärl under överföringen pannan.
2.
Lossa skruvarna i överföring pan så långt att den vätska som sakta hälla ut och in i tråget. Lossa dem successivt ytterligare att få så mycket vätska ut som möjligt, sänka den ena änden ner längre än de andra som du, som kommer att tvinga vätskan ur överföring pannan och in i tråget. När du har tillåtit att de flesta av vätskan att hälla i dräneringstråget, ta bort skruvarna helt och hålla dem i magneten skålen så att du lätt kan hitta dem när du installerar pannan.
3.

Rengör matolja med broms ren och trasor, var noga med att ta bort material överblivna packning från pannan. Använd rakblad skrapa bort något material överblivna packning som inte lossnar lätt. Det är en partikel magnet i pannan som ser ut som en suddig stål donut, den "Fuzz" är består av små metallspån som uppstår som normalt slitage inuti din sändning. Ta bort denna magnet och rengör den noggrant med trasor och broms rena innan du sätter tillbaka det i pannan. Rengör undersidan av transmission där pan kompisar att det med trasor och skrapan.
4.
Dra ut det gamla filtret ner och ut fästhålen, genom att ta tag den i slutet där det fästen och vrida från sida till sida och samtidigt dra nedåt. Var försiktig, eftersom filtret är fortfarande full av vätska.
5.
Placera det nya filtret genom att trycka den på plats ordentligt. Se till att den sitter ordentligt före fortsätter.
6.
Spray överföring Pan's kanterna med en mycket tunt lager spraylim, placera sedan packningen överföring pannan på det och se för att rätta alla bulthålen.

7.
Placera överföring pan tillbaka mot botten av transmissionen och tråd i alla bultar för hand, se till att inte korsa tråd någon av dem. När alla är i, dra ner dem helt med Hylsnyckelsats, rör sig i en korsning mönster som du går från bult till bult (dvs dra åt den övre vänstra bulten, sedan nedre högra, sedan den övre högra och nedre vänstra, och så vidare, tills pannan är helt förseglad).
8.
Sätt vätska tratten i transmissions oljestickan och fyll överföring med rekommendera mängd och typ av transmissionsolja. Rådgör med din lastbilar bruksanvisning för specifika löpande information.


Relaterade artiklar


vad är bil transaxel?
syntetiska vs syntetisk blandning motorolja
hur man installerar en främre registreringsskylt på en Pacifica
hur man använder en överdimensionerad avtappningspluggen på en Ford lastbil
hur ändrar instrumentpanelen i en 1998 F150 ford lastbil
hur man byter en glödlampa i en Prius
skillnader i bränslefilter
hur du lägger köldmedium till AC på en Ford Expedition
hur man identifierar en rad Honda ecu
hur ren olja från en bilmotor