Hur berätta om en bil luftfiltret behöver bytas

Hur berätta om en bil luftfiltret behöver bytas

En bils luftfilter är en liten, billig (vanligtvis $ 10 to $ 20) en del, men det är viktigt att prestanda och bränsleekonomi. Luftfilter är relativt enkla att byta, även för dem som inte är auto-kunniga. Enligt MSN Money Central, inte ersätta din luftfilter själv är en av de topp-20 sätt att slösa pengar på din bil.

Men innan byte av luftfiltret, måste du avgöra om den behöver bytas ut. Följ dessa förslag och se avsnittet Resurser för mer hjälp för att skilja en "bra" luftfilter från en "dålig" en.

Du behöver:
Blixt


1
Bestäm när luftfiltret senast ändrades, om möjligt. . . Kontrollera din tjänst register eller fråga den tidigare ägaren (om du just köpt bilen). Vid normal körning, luftfilter senaste ca 12 månader eller 12. 000 miles.
2.
Stäng av motorn och öppna huven. Leta luftfiltret församling för att visuellt inspektera luftfiltret (filtret facket är oftast rektangulär och om längden på ett bröd).
3.
Flip spärrarna trygga den övre delen av luftfiltret församling. Öppna facket och lyft ut luftfiltret.
4.
Inspektera filtret. Om det inte är helt nya, är det troligt att vara lite smutsig, men om filtret är mycket smutsigt, det förmodligen behöver ersättas
5
Shine en ficklampa till filtret. . . Om filtret är så igensatt att ljuset syns knappt på den andra sidan, anser att ersätta den.

Tips och varningar


 • Ett gammalt luftfilter kan minska bränsleförbrukningen och prestanda. Om du fortfarande inte säker på om filtret behöver bytas ut, gå vidare och byta ut den. När du byter ut den, skriva ner datum och din mätarställning. Byt ut den igen efter cirka 12 månader eller 12. 000 miles.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort platt bättringsfärg som är alltför hård
  Honda nyckellösa fjärrprogrammering instruktioner
  hur man avsluta akryl emalj
  hur man byter en Ford kontur strålkastare
  hur man rengör ett ljuddämparen
  hur du tar bort en 2001 RAM 1500 luftfilter
  hur ändrar pluggar & trådarna på en Subaru Forester
  Hur man testar en Ford tändspole
  hur man återställer en lätt förändring olja
  hur man byta ut jeepen motorer