Ford Ranger 2003 Oljebytesinstruktioner

Ford Ranger 2003 Oljebytesinstruktioner

Byta olja i en Ford Ranger är samma process från en Ford Ranger till en annan. Ford Ranger är tillräckligt högt uppe över marken som du inte kommer att behöva använda en domkraft att lyfta den främre bort av marken. Oljan Pans avtappningsplugg kommer att ligga på höger sida av oljetråget och oljefilter kommer att ligga på höger sida också. Vädret kommer att avgöra om du behöver använda 10W40 eller 5W30 motorolja. Använd lättare 5W30 i kalla vintermånaderna, och tyngre betyg i sommarvärmen

Du behöver:
Ratchet set.
Oljefilter borttagningsverktyget.
Nytt oljefilter.
Ny motorolja.


1.
Glider under Ford Ranger och placera pannan oljeavtappningspluggen under oljetråget. Ta bort oljetråget s avtappningsplugg med spärrskaftet set och låt oljan rinna ner i oljan tråget. Byt olja Pan's avtappningsplugg När oljan har tömts fullständigt från oljetråget.
2.
Anslut oljefiltret Removal Tool på oljefiltret och vrid oljefilter i en mot- medurs. Dra det gamla oljefiltret bort av motorn. Häll ny motorolja i nya oljefiltret och skruva de nya oljefiltret på motorn.
3.
Häll 4-1/2 kannor av nya motorolja i oljebehållaren inuti motorrummet. Kör motorn i fem minuter för att cirkulera ny motorolja.


Relaterade artiklar


hur man arbetar ute däckstorlek & profil bredd
hur du vaxa bilen för att ge det den som ny bil glans
hur man byter en mustang påfyllningsrör
hur du lägger transmissionsolja till en 1996 Ford Probe
hur du ändrar transmissionsolja för en lancer
hur du ändrar strålkastarna på en 2003 Trail Blazer
hur man byter generatorn på en ’98 Buick LeSabre
hur man ändrar tändstift på en 1997 Chevrolet Blazer
hur ändrar bladen bilen vindrutetorkare på en 1985 toyota MR2
hur man byter generatorn bältet på en 1985 buick-talet