vev symtom lägesgivare

vev symtom lägesgivare

Alla personbilar tillverkade 1980 och senare har någon form av datoriserade system för motorstyrningen. Datoriserade motorstyrsystem är beroende av en rad sensorer som ger information som används för att driva motorn på optimal effektivitet. Nuvarande (i februari 2010) fordonets motor ledningssystem använder främst Distributorless tändningssystem (DIS), som eliminerar många mekaniska komponenter och öka tillförlitligheten och bränsleeffektivitet.

Vevaxel Position Sensor

Den här sensorn är även känd som motorns varvtalsgivare (ESS). Det ger data som gör att datorn kan veta vilka cylindern skall avlossas mot vevaxeln: s nuvarande position. Denna sensor är viktigt att se till att motorn cylindrar alltid avfyras i rätt ordning. Vevaxelns lägesgivare (CK) sitter alltid någonstans på motorn i närheten av vevaxeln, oftast i harmoniska balanseringsdon eller i motorblocket i linje med en kugghjulet ansluten till vevaxeln. Den CPK levererar den data som används för att beräkna motorns varv per minut (RPM), som är nödvändig för korrekt växel val i förhållande till fordonets hastighet och belastning.

Underlåtenhet Symtom

Det finns tre primära motorstörningarna symtom som kan vara indikatorer på CK fel. Om fordonet motorn upplever cylinder misständer får CPK inte ge datorn med korrekt information om kolvläget. Om fordonet tvekar vid acceleration kan CPK inte ge cylinder positionsdata till datorn tillräckligt snabbt för att brand lämpliga cylindern för att påskynda fordonet som svar på inmatning från föraren. Den mest allvarlig indikation på att CPK felfunktion intermittent start, och så småningom ingen start. När sensorn inte kommer datorn registrerar en felfunktion kod och belysa bakgrund kontrollera motorn på instrumentpanelen. Det kan vara en indikation på givarfel på grund av defekta elektriska anslutningarna som höga motstånd, eller en öppen villkor i kretsen som går till sensorn eller återvänder till fordonets motor styrmodul.

Överväganden

Det finns ett antal av motorns inre problem som kan orsaka samma symptom som en defekt CK kommer. De vanligaste problemen som kan feldiagnosticeras som en felaktig CK är mekaniska problem i ventilen och tidpunkten mekanism, ett trasigt tändstift eller en defekt DIS-modul. Felaktig tolkning av diagnostiska koder kan orsaka mekaniker att slösa många timmar letar efter ett problem som inte finns i CK. Motorns inre mekaniska fel kan orsaka cylinder misständer, tvekan och ingen start förhållanden. Eftersom betydande motor demontering kan krävas på vissa fordon för att nå CK, skulle en mekaniker göra klokt i att försäkra att symptomen efterlevs är verkligen orsakas av denna sensor.


Relaterade artiklar


hur du organiserar din bil för vintern
hur du ändrar bakljusen på en Toyota camary
Hur du tar McPhersonben bort av en Mercury Mystique
hur man byter främre stötdämpare på en 1997 gmc jimmy
hur man återställer krockkudde ljuset i en Nissan Altima
hur man ändrar tillbaka bromsarna på en 2002 f-150
hur man byter smita klustret Durango instrument
hur du tar bort dekaler från bilfönster
hur man använder en luftskruv tryck broms
hur man byter strålkastarnas lampor på en 2002 chevy kavaljer