hur man rengör och detaljer på insidan av din bil för att öka värdet

hur man rengör och detaljer på insidan av din bil för att öka värdet

Medan många förare ägna mer uppmärksamhet på utsidan utseendet på sin bil, är insidan av fordonet lika viktigt att underhålla. Om instrumentpanelen blir dammiga och bleka, smutsiga mattor, och bilstolar färgade, kommer dess värde falla tvärbrant från en klippa. Så när föraren bestämmer sig för att sälja bilen eller byta in det, får han eller hon vara i för en kraftig chock i termer av det låga priset erbjuds för begagnad bil.

Interiören i en bil innehåller funktioner som instrumentpanelen, fönster, ratt, golv, mattor, stolar, mugghållare, shifter, bål, dörrar, och även lukten inne i auto. Så här rengör insidan av din bil från topp till botten för att öka dess värde

Du behöver:.
Hushållens upprätt dammsugare, kapseln vakuum, eller Shop Vac med slang, skreva och borsta bilagor
. Dashboard renare och skyddsmedel.
Spot rengöringsmedel för avlägsnande av fläckar.
Glas rengöringsmedel.
Bil luftrenare spray.
Trasor och hushållspapper.


1.
Städa ur bilen. Ta bort alla hytt innehåll, inklusive grejer på baksidan säten och golv, röran på instrumentpanelen, grejer inne lagringsenheter, papper i dörren förvaringsutrymmen, det blir rörigt i handskfacket, och mynt i mugghållare.
2.
Börja med uppgifter om bilens interiör genom att ta tag en trasa och dammade toppen och framsidan av instrumentbrädan. Även damm lagringsenheter, handskfacket interiör, mugghållare, shifter och andra områden i bilen som tenderar att samla damm.
3.
Öppna bagageluckan och ta bort allt innehåll. Besluta om vilka objekt som du vill behålla, och som ni inte gör det.
4.
Ta ditt hushåll upprätt dammsugare, kapseln vakuum eller Shop Vac och fäst slangen. Klistra borsttillbehöret till slutet av slangen.
5.
Ta fram och bak golvmattor och placera på marken. Du kommer vakuum dem separat.
6.
Börja dammsuga bilens interiör som börjar med främre golv. Flytta till baksidan våningar, då sätena. Använd fogmunstycke fastsättning komma in svåråtkomliga ställen som mellan sätena och runt bilen dörrkarmar.
7.
Vakuum golvmattor som låg på marken bredvid bilen. Om de är alltför smutsiga och färgas in, skrubba med tvål och vatten och låt torka (eller använd en våt /torrdammsugare).
8.
går nu över till stammen. Dammsug golvet i bagageutrymmet, med hjälp av fogmunstycke för svåråtkomliga kanter och hörn.
9.
Nu när du är klar dammsuger kupén, är det dags att gå vidare till detaljer instrumentbrädan. Ta din instrumentpanel renare och skyddsmedel och spraya den på toppen av instrumentbrädan. Med en ren trasa eller pappersduk, torka i en cirkelrörelse.
10.
Rengör framsidan av instrumentpanelen, handskfacket (inklusive insidan), mugghållare, dörrar, ratt , shifter, och andra inredningsdetaljer. Det är dock rekommenderat att du rengör plast instrument linser med fönsterputsmedel (t. ex. hastighetsmätare, varvräknare).
11.
Clean backspegel med fönsterputsmedel.
12.
Använd en plats renare och en trasa för att bli av med fläckar på golv och säten. Om stolen är trasiga eller har uppstått cigarettglöd, kan du ta bilen till en bilverkstad där de kan fixa det.
13.
Nu är det dags att sätta allt tillbaka tillsammans . Först, placera objekt tillbaka in i ditt handskfack. Därefter byta dina varor tillbaka till din stam (kom ihåg att den tyngre stammen innehåll, desto mer gas du måste betala för på pumpen). Slutligen ersätta ren golvmattor.
14.
För ökad renlighet, stänga alla fönster och spraya bil luftrenare inne i kabinen när du är klar. Detta kommer i särskilt praktisk med äldre bilar som inte har en stuga filter och förlorar den "nya bilen" lukt över tiden.

Tips och varningar


  • Instrumentpanelen renare och skyddsmedel fuktar och skiner instrumentbrädan, men ännu viktigare, skyddar det mot UV solljus vilket över tiden kan blekna och orsaka andra skador på instrumentbrädan.
  • För en sista detalj touch, för att använda din dammsugare hushåll fönster och en pappershandduk för att lysa interiör fönster från framsidan baksidan.
  • Om golvmattor är särskilt smutsig kan du tvätta dem med tvål, vatten och en skurborste. Eller använd en våt /torr dammsugare.
  • Om du helt enkelt inte har tid att i detalj bilen interiör, kan du ha din bil återförsäljare, olja och glidmedel butik, eller din betrodda bilmekaniker för att utföra den automatiska tjänsten.


  • Relaterade artiklar


    hur man ändrar generatorn på en 1991 F150
    vad är det korrekta sättet att rotera radialdäck?
    vev symtom lägesgivare
    Hur kontrollerar jag det transmissionsolja på en Cheva HHR?
    hur man byter en krängningshämmare på en Chrysler
    hur du installerar en baklykta på en toyota echo
    hur man kan förbättra gas körsträcka på en kvicksilver sobel
    Hur ändrar jag bromsar på min GTI?
    hur reparera en bils bränslefilter
    hur man byter ett punkterat däck