hur man kan kontrollera en magnetventil

hur man kan kontrollera en magnetventil

Få saker är mer frustrerande än att vrida nyckeln till startar bilen och konstaterade att ingenting händer. Många bilägare tänker först på en möjlig tomt batteri, men det finns faktiskt ett par andra potentiella problem-startmotorn eller solenoiden. Diagnostisera varför bilen inte startar är inte alltid lätt, men det finns en metod för att testa solenoiden så du är så mycket närmare att finna den defekta delen

Du behöver:. .
Voltmeter
Assistent.


1.
Flytta bilen till en nivå plats, stäng av motorn och dra åt parkeringsbromsen. Om du har ett fordon med manuell växellåda, placera den i friläge innan parkeringsbromsen.
2.
Titta på baksidan av solenoiden och hitta Postterminal. Detta inlägg kan identifieras genom den tunga flätad tråd som kommer från startmotorn och är fäst vid den.
3.
Sätt pluskabeln (vanligtvis röda) av voltmetern så att det är ordentligt pressas in i flätad tråd. Tryck minuskabeln (oftast svart) av voltmeter till en tung tunnplåt delen av motorblocket.
4.
Har dina hjälpare In i bilen och vrida om nyckeln för att starta motorn. Under tiden bör du hålla ett vakande öga på voltmetern behandlingen. Du bör höra ett "Klonk" ljud och få en behandling på 12 volt på voltmetern när nyckeln vrids. Inte hört den nämnda "Klonk" ljud, eller att få en spänning avläsning som är mindre än 12 volt är båda tecken på att solenoiden är dålig.


Relaterade artiklar


hur man fixar en skinn
Vad behöver jag för att installera fälgar?
hur man byter en pump servostyrning på en Ford Focus
DIY: Grundläggande om avisning en vindruta
hur du tar bort en handske låda från en Thunderbird
Hur man väljer en ljuddämpare
hur du redigerar en förgasare
hur till check transmissionsolja i en 98 Malibu
Hur vet jag om ett skede av mitt kylaren kylfläkten inte fungerar?
hur man startar en bil som har slut på gas