hur man byter glödlampa bromsljuset på en 2005 ford focus

hur man byter glödlampa bromsljuset på en 2005 ford focus

Broms glödlampor brukade vara ganska snabbt och enkelt att byta. I mer modern tid har dock denna uppgift blivit betydligt svårare. I 2005 års Ford Focus erbjuder några unika utmaningar för bromsljus glödlampsbyte, beroende på din bil modell: Oavsett om du har en sedan, kombi eller herrgårdsvagn, kan du ha lampan byts ut på ungefär tio minuter

Du behöver:.
Byte glödlampa.
Torx-skruvmejsel


1
Öppna bagageluckan, om du arbetar på en sedan, och går till steg 2. . Om du arbetar på en kombi, flytta till steg 3 och om den är vagn, gå till steg 4.
2.
Direkt bakom lampmonteringen innehåller utbrända glödlampan är en svart trim täcka som går över bakre delen av stammen. Det finns flera knappar håller den här panelen till Focus kroppen. Skruva vredet närmast lampmonteringen och ta bort den. När ratten är av, dra klippa bort kåpan så att du kan nå ner handen mellan den och karossen för att komma åt uttaget bromsljuset. Nu vidare till steg 5.
3.
Höj halvkombi locket och lokalisera plastpanelen täcker baksidan för slutsignalen församling. Slip in fingrarna under underläppen av trim och dra passiv tills det lossnar. När trim är avstängd, flytta till steg 5.
4.
Höj halvkombi och leta reda på trim locket på sidan av bagageutrymmet direkt bakom baklykta montering. Ta bort trimma rattarna som håller plastpanelen på plats och sedan dra av trim för hand. När trim är avstängd, flytta till steg 5.
5.
Ta uttaget bromsljus och vrid det moturs u00BC-sväng. Detta frigör uttaget från låsringen som håller den på plats. Nu drar uttaget uppåt, så att du kan dra ut glödlampan med den andra handen och sedan trycka en ny glödlampa på plats.
6.
Sätt uttaget och vrid den # xBC;-vrid medurs tills det klickar på plats i låsringen
7
tillbaka trim i omvänd ordning av borttagningen och sedan kontrollera att bromsljusen fungerar innan avfärd. . din bil.

tips och varningar


 • Om din HD-mount broms lampa brinner ut, måste du ta bort Torx-skruvarna från båda sidor med Torx-skruvmejsel. Sedan tar du linsen bort, dra ut lampan, tryck den nya glödlampan på plats och installera linsen.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter glödlampa bromsljuset på en 2005 ford focus
  hur man kan beräkna Nm.
  hur man installerar kvart panel
  Ford F-150 batteribyten
  DIY: Grundläggande om avisning en vindruta
  hur du tar bort backspegeln från min nissan
  hur man rengör mögel bort av läder bilsäten
  hur du uppdaterar klockan på en Dodge Nitro
  hur man byter tändstift i en 2005 Dodge Grand Caravan
  hur man kan hoppa ett bilbatteri på en miata