hur man byter bränslefilter 97 accord

hur man byter bränslefilter 97 accord

På de flesta bilar är bränslefiltret dolda under fordonet, anslutna via ett system av bränsleledningar. I en 1997 Honda Accord, är filtret bekvämt på brandväggen, men det är inte riktigt så enkelt att ta bort. Du måste använda speciella brickor när du installerar om bränsleledningar, och du kan inte bara återanvända de gamla, annars kan du utveckla den läcker bränsle. Detta arbete tar ungefär 10 till 20 minuter att göra

Du behöver:.
Line skiftnyckel som
. 3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats.
Byte bränslefilter kit.


1.
Öppna gas luckan och ta bort tanklocket. Sedan pop huven och leta reda på tjänsten bulten på bränsle järnväg. Placera två skiftnycklar på linjen-en på undersidan bulten, en på tjänsten Bolt-och lossa det ett helt varv. Låt bränsletryck att försvinna sedan dra åt skruvarna och sätt tillbaka tanklocket.
2.
Bort den övre bulten på bränslefilter, som är monterad på brandväggen via en hållare, med hjälp av en fast nyckel. Dra ut tätning bulten och se till att fånga brickor som de kommer ut på linjen. Sedan skruva isär den nedre bränsleledningen med två nycklar.
3.
Skruva loss bränslefiltret från fästet med hjälp av en 3/8-tums Ratchet och uttag. Ta bort bränslefiltret och kassera den. Ställ ersättande bränsle filtret i hållaren och skruva den på plats med hjälp av spärrfunktion.
4.
Anslut den nedre bränsleledningen till filtret med hjälp av ett par linje nycklar. Installera om försegling bulten med nya brickor som följer med bränslefiltret. Monteringen bör läsa så här, från toppen till botten: Förslutning bult, bricka, bränsleledningen, bricka, bränslefilter.
5.
Starta fordonet och kontrollera tätheten. Om du hittar något, dra ner läckande kopplingar.

Tips och varningar


 • aldrig röker eller har någon brännbart material när du arbetar på bränslesystemet, som ni kan orsaka brand.


 • Relaterade artiklar


  vikten av ett tändstift lucka för gas körsträcka
  hur man byter en slang servostyrning för en krona
  rensar en jeep OBD-kod
  hur man byter en miata syresensor
  Hur får man en glans på auto färg
  hur man kan utvidga ett termoelement tråd
  hur man identifierar en rad Honda ecu
  hur man justerar en strålkastare på en 1998 Renault Laguna
  hur man målar svart gummi dörrklädseln på en bil
  vilka problem ett resultat av en bil som inte drivs?