hur man ändrar tillbaka bromsarna på en 2002 f-150

hur man ändrar tillbaka bromsarna på en 2002 f-150

Bakre bromsar på en 2002 Ford F150 bestå av bromsbelägg, rotorer broms och ok. Medan kuddar slits varje 20. 000 till 60. 000 miles, rotorer ofta senaste två eller tre gånger längre. Bromsok, om välskött, kan lätt sista livet i trucken. En nyckel till långvariga bromsar är att köpa kvalitet reservdelar. När du köper nya bromsbelägg eller rotorer, spara lite försämringen senare och köpa professionell nivå delar. Ekonomi bromsar får marknadsföras som en stor sak, men i det långa loppet kommer du spara tid och pengar.

Du behöver:
Skyddsglasögon
. Stoppklossar.
Rörtång.
Domkraft.
2 pallbockar.
Dropplådan.
Broms ren.
Hylsnyckelsats.
Nåltång (tillval).
Ersättning rotorer (tillval).
Skjutmått kolv verktyg.
Ersättning kuddar.
Vitt litiumfett.
Momentnyckel.


1.
Blockera framhjulen, sätter din säkerhet glasögon på och lossa de bakre muttrarna med rörtång.
2.
Jack bakkanten av F150 upp tillräckligt högt för att placera de två domkraften under bakaxeln, på vardera sidan i närheten av bladfjädrar. Sänk truck på bilbockarna när de är på plats.
3.
Ta bort muttrarna och hjulen för hand och flytta dem åt sidan.
4 .
Börja på vänster sida och placera dropplådan under bromsen församling. Spraya broms ner ordentligt med broms rena, ta bort så mycket bromsdamm som möjligt. Var noga med att spraya in i bromsok från alla håll och hela rotorn och hjulbultar.
5.
Använda eluttaget inställd skruva isär bromsoket. När det är låste upp, dra bort den från rotorn för hand och stötta den på bladfjädrar så bromsoket inte hänger från bromsledningen. Gör det möjligt att hänga bromsledningen kan skada linjen och slutligen leda till en bromsvätska läcka och förlust av bromsar vid körning.
6.
Drag av rotorn stängas av manuellt. Om rotorn aldrig har tagits bort i det förflutna, kan det finnas en liten tenn bricka håller rotorn till ett hjul stud. Helt enkelt bända bort det med tång nål näsan och kasta det. Brickan sätts på vid fabriken för att hålla rotorn på plats medan lastbilen rullar ner det löpande bandet. När rotorerna är avstängda, antingen har dem återuppstått på lokal mekanisk verkstad eller ersätta dem.
7.
Bänd spärren på baksidan av rotorerna och ta bort den gamla bromsbeläggen hand.
8.
Rengör bromsoket objektglasen med broms Rengör och smörj dem med vitt litiumfett.
9.
Tryck bromsok tillbaka kolvarna i bromsoket med bromsok kolven verktyget. När kolvarna är infällda i bromsok, placera kuddar ersättningsbromsbeläggsats i bromsoket och installera om spärren.
10.
Placera rotorn, ny eller återuppstått, tillbaka på axeln för hand. Skjut bromsok på plats och installera bromsoket skruvarna.
11.
Upprepa steg fyra till 10 på den motsatta sidan. Sätt tillbaka hjulen och muttrarna. Sänk lastbilen tillbaka till marken och sedan dra åt muttrarna till 100 lbs /ft med momentnyckel.


Relaterade artiklar


hur man equlize ett blybatteri
hur man byter en PCV ventil i en Cherokee
hur man byter bromsar på en 1996 Acura Integra
Hur komprimera Struts
hur man byter ett punkterat däck
Fördelarna med syntetisk motorolja
hur man fixar din bil bränslepump
omklädningshytt filter för en 2002 Ford Escape
hur man får den bästa jag biltvätt
hur man avsluta akryl emalj