hur kontrollerna av transmissionsolja på en -95 ford aspire

hur kontrollerna av transmissionsolja på en -95 ford aspire

Automatisk växellåda vätska är av avgörande betydelse i underhållet av din Ford Aspire s sändning. Vätskan smörjer växlarna, Behåller rätt ventilens prestanda och håller det inre arbetet i din överföring arbeta effektivt. Automatisk växellåda vätska är grön eller röd färg för att skilja den från normal motorolja. Den transmissionsolja ska kontrolleras när som helst motoroljan kontrolleras eller ändras

Du behöver:.
Rag


1
Låt Ford Aspire svalna. . ner för en halvtimme. Det gör att komponenter under huven, inklusive alla vätskor, svalna, förhindra brännskador på huden.
2.
Drag huvan frigöringsspaken inuti Aspire och öppna huven. Leta reda på automatisk transmissionsolja mätstickan. Mätstickan skall märkas "ATF" och ligger på passagerarsidan mot fordonets front.
3.
Ta ut teststickan ur behållaren och torka av den med en trasa. Byt mätstickan i ATF behållaren och ta det en gång till. Detta kommer att ge dig en korrekt tolkning av vätskenivån. Det finns två linjer på mätstickan, "Lägg till" och "Full".
4.
Fastställa graden av automatisk transmissionsolja. Om nivån är någonstans ovanför "Lägg till" linje, inte lägga någon transmissionsolja, som överfyllning är farligt för din sändning. Kontrollera nivån igen efter Aspire drivs. Om vätskan nedan visar eller på "Lägg till" mätning, är det dags att lägga till fler transmissionsolja i Aspire. Tillsätt en liter transmissionsolja. Sätt tillbaka oljestickan och ta bort igen, bör den nu "Full. "


Relaterade artiklar


hur man blöda bromsarna på en 2000 Jeep Grand Cherokee
hur du tar bort lager motorfäste skär
hur man kan kontrollera nivån växellådsolja på en ford explorer
hur du låser en moped
hur man byter kupéfilter i Ford F350
hur reparera ett hål i ett avgassystem
hur man använder ättika och vatten för att tina en vindruta
hur du tar bort bromstrumman på en 1997 ford escort
Hur får man en radio-kod för en kanadensisk Honda fordon
gmc oljetråg avlägsnande