förklara vikter motorolja

förklara vikter motorolja

Vikten i motorolja beskriver oljans viskositet vid vissa temperaturer. När oljan är kall den blir tjock och får inte röra sig fritt inom motor, och när det är varmt kan det bli för tunn för att erbjuda skydd mot friktion

Första siffran

Den första siffran i oljan vikt utgör oljans viskositet vid 0 grader C. Ju lägre den första siffran i en olja vikt, den tunnare är det vid låga temperaturer. Olja som är tunnare vid låga temperaturer är vanligen bättre lämpade för vinterkörning.

Andra numret

Det andra numret, nummer efter W utgör oljans viskositet vid 212 grader F. Ju högre siffra, desto tjockare olja kommer att stanna vid höga temperaturer. Tjockare olja vid höga temperaturer är bättre för sommaren körning.

Typer

Tillverkarna rekommenderar den bästa oljan för din bil motor och ger ofta en rad av olja att använda. Det kan finnas en vikt av olja som rekommenderas för kallt väder körning och en annan för varmt väder.

Fördelar

Använda bästa viskositet för din bil och körförhållanden ökar motorns prestanda, minskar slitage och ökar bränsleeffektiviteten.

syntetisk olja

Syntetiska blandningar och full syntetiska oljor har ofta en bättre låg och hög temperatur viskositet och har oftast andra tillsatser som förhindrar slitage på motorn


Relaterade artiklar


hur du tar bort en bil underredsmassa
hur man hittar en Dodge PCV ventil
hur man håller min bilstereo blir stulen
hur rinna en 2001 Dodge radiator
hur man byter nyckeln på en Saab 9-5
hur man programmerar Keyless posten för en 1996 Pontiac Grand Prix
hur man byter batteri i en 2002 Cadillac
Hur vet man att en förgasare går dåligt
gmc oljetråg avlägsnande
hur man ladda en 1999 Dodge Durango luftkonditioneringen