underhåll för en Cheva

underhåll för en Cheva

För att hålla ett fordon i gott skick följa tillverkarens krävs underhållsplanen. Du kan utföra de flesta planerat underhåll arbeta för att undvika att betala höga kostnader genom generalagenten

Underhåll I

Underhåll jag innebär att förändra motorolja, oljefilter och inspektera motorns luftfilter. Dessutom bör du kontrollera och toppen på motorns kylvätska, vindrutetorkare vätska och andra vätskor. Kontrollera dina däck för rätt inflation och rotera dem.

Underhåll II

Underhåll II schemat omfattar alla de tjänster som krävs i Underhåll I. Dessutom är de punkter som ska underhållas enligt underhåll II är en inspektion av fjädring, styrning komponenter, torkarblad, motorns kylsystem, gasreglage system, fasthållningsanordningar och smörjning av alla kroppens delar.

Rotation

Chevrolet rekommenderar roterande mellan Underhåll I och underhåll II-paketen service. Exempelvis kommer de första planerat underhåll omfattar alla listade objekt i Underhåll I. Följande planerade underhållet kommer att omfatta både underhåll I och II.

Miltal

frekvensen av dessa tjänster görs varierar från år, märke och modell på bilen. Nyare fordon har en underhållsplan ljus eller olja lampa som tänds när det är dags för bilverkstäder. Äldre fordon kan kräva byte av olja på 3. 000 miles.

Tillägstjänster

Vart cirka 12. 000 eller 15. 000 miles, andra tjänster, såsom byte av luftfilter och bränslefilter, krävs. Dessutom är ett överföringssystem flush, kylvätska spola och insprutare rengöring krävs.


Relaterade artiklar


hur man rengör bil mattor
hur man gör en ljushöjden
hemlagad vindruta tvätta
hur du tar bort Snabbkoppling gasfilter
blödning förfaranden för hydrauliska bromsar
hur man byter strålkastare i en 2006 chevy banbrytande
hur ändrar instrumentpanelen i en 1998 F150 ford lastbil
hur man rengör mögel bort av läder bilsäten
hur man installerar en stänkskärm toyota Solara
hur man öppnar huven på en 2003 Dodge Neon