reparation bakaxel lager

reparation bakaxel lager

Bakaxel lager, eller hjullager, är den del av fordonet som låter hjulet tur lätt. Bakaxeln lager minskar vikten stam av bilen på bakaxeln. Ditt lager behöver bytas om du hör en slipning eller pipande ljud när fordonet är i rörelse. Bakaxel lager är en struktur av många delar som enkelt kan avlägsnas. Det enda sättet att reparera bakaxel lager är att ersätta dem. Varje fordon är olika så kolla din instruktionsbok för specifika instruktioner.

Du behöver:
Wheel block
. Tire nyckel.
Jack.
Pallbockar.
Nya hjullager nav.


1.
Sätt framhjulen på hjul block. Använd ett däck skiftnyckel för att lossa muttrarna genom att rotera klackarna 45 grader i moturs riktning.
2.
Höj fordonet genom att sätta en domkraft under bakre jackpoints och lyft upp. Den bakre jackpoints kan antingen vara nypa svetsar under passagerar dörrarna eller fläckar under fordonet. Placera fordonet på pallbockar.
3.
Dra av resterande lug nötter och ta av hjulet. Ta bort bultarna som håller fast bromsok på plats. Ta bort bromsok från bromsrotortemperatur och fäst den i spiralfjädrar konstaterats ovan i bromssystemet. Ta ut bromsrotortemperatur skivan från navet.
4.
Använd en mutterdragare att ta bort navmuttern. Se till att tryckbrickan bakom navmuttern lossnar också. Ta hjulnavet från bakhjulet.
5.
Skjut i den nya hjullagret nav. Rada upp spåren för att säkerställa en korrekt passform. Använd en momentnyckel för att dra åt navmuttern till 70 80 mul-pounds. Se ditt fordons instruktionsbok för att hitta den exakta mul-pounds inställning som din bil kräver.
6.
Skjut rotorn på navet. Det bör vila stadigt på navet utan en lucka. Placera bromsok tillbaka på toppen av rotorn. Dra åt bultarna ok att 35 till 56 mul-pounds. Se ditt fordons instruktionsbok för att hitta den exakta mul-pounds inställning som din bil kräver.
7.
Sätt hjulet på fordonet. Sänk fordonet till marken med hjälp av domkraft. Dra åt muttrarna med 75 till 105 mul-pounds. Se ditt fordons instruktionsbok för att hitta den exakta mul-pounds inställning som din bil kräver.

Tips och varningar


 • Använd alltid skyddsglasögon när man gör bilreparationer .


 • Relaterade artiklar


  hur man målar svart gummi dörrklädseln på en bil
  hur man kan utvidga ett termoelement tråd
  hur man rengör oxiderade Auto Paint
  hur man byter en back däck på en Honda Goldwing
  vad är en fordon bakre differential?
  hur man fixar vindrutetorkare
  hur man kan förbättra gas körsträcka i en Honda Civic
  hur man gör strålkastarna restaurering på plastlinser
  hur du tar bort en Cheva astro katalysator
  hur man använder ättika och vatten för att tina en vindruta