lätt att installera headliners

lätt att installera headliners

Headliners är materialen som placeras inne i bilen ovanför ditt huvud. Med tiden har dessa blir gamla och skadade och behöver bytas ut. Det finns flera typer av innertak som kan köpas, men flesta är installerade i samma sätt. Uppgiften är inte svårt och tar inte lång tid att göra

bort den gamla

Ta ut alla tillbehör som har placerats i headliner, såsom klädkrokar och visir. Detta kommer att utsätta vissa hål i tyget. Ta tag i ett av hålen och ta försiktigt bort headliner från sida till sida, flytta från framsidan till baksidan.

Om det finns några extra lister längs sidorna, ta bort detta som du går, eller ens efteråt, om det är lättare. När du har tagit hardtop ut, ta bort den från bilen och placera den på en ren yta såsom ett täckt med papper eller trasa. Använd en stålborste eller sandpapper för att ta bort det gamla limmet eller skum och sand ner ytan. Rengör ytan från smuts och skräp.

Ytförbehandling

Mask regnet rännan för att förhindra att nya limmet från att samla in där eller limmet stänker på den. Ansök täta till framsidan av hardtop visiret för att förhindra vattenläckage. Använd ditt finger för att jämna ut täta, och torka av fingret direkt.

Spraya lim på hälften av både headliner och hardtop, och vänta 30 sekunder för att limmet ska bli klibbigt. Detta kommer att skapa ett bättre band mellan de två ytorna. Var noga med att inte för mycket, eller det kommer inte fastnar ordentligt.

Placering

headliner ska installeras i två sektioner. Börja på mitten, och jämna ut headliner ut från denna utgångspunkt på halvorna som har lim på dem. Limmet borde bilda ett band omedelbart om du har låtit det som fastställts för en lämplig tidpunkt. På grund av den omedelbara kontakt, se till att du har ställt in den på ytan smidigt. När den första halvan är klar, starta andra halvlek. Det krävs inte så mycket tid mellan olika sektioner. Låt detta sitta för tid skriven på instruktionerna. Sätt hardtop tillbaka in i fordonet i omvänd sätt som du tog ut den och fäst den på plats med alla tillbehör.

Samma instruktioner kan användas för klassisk stil och perforerade stilar, bland andra typer av innertak. Beroende på märke och modell av fordon, metoden för att ta bort hardtop kan variera. Rådgör med din bruksanvisning eller bruksanvisningen om du har svårigheter.


Relaterade artiklar


hur man retuschera Auto Paint
Hur berätta om en tändspole är dålig
hur du tar bort en trasig broms luftskruv
hur man rengör jeep plast fendrar
hur man byter tändstift på en Ford F-150
hur man byter en termostat på en 2001 chevy malibu
hur man ändrar C5 vätska corvette överföring
hur man blöda av gasledningen att byta bränslefilter på en 2002 Ford F-150
hur man dränera olja från en izuzu rodeo
hur man identifierar en rad Honda ecu