hur ställa in tiden på en Chevrolet lastbil

hur ställa in tiden på en Chevrolet lastbil

Motorn i en Chevrolet lastbil måste vara lämplig tidpunkt eller lastbilen kommer inte vev. Timing en Chevrolet lastbil består av att få allt på en tidsplan för från motorn till distributören. När tidtagningen motorn, måste du följa varje steg i processen tidpunkten exakt steg för steg, men du kan gång motorn i Chevrolet lastbil dig med bara några få verktyg
1.
Ta bort nummer ett tändkabeln och tändstiftet från topplocket. Använd Ratchet och ett tändstift uttag. Du kommer att kunna hitta de tändföljd på toppen av motorblocket. De flesta Chevrolet motor skjuter order är "18436572".
2.
Sätt platt skruvmejsel inne i hålet att tändstiftet kom från.
3.

Placera uttaget och kransen på vevaxelns remskiva muttern och börja vrida vevaxeln
4.
Fortsätt att vrida vevaxeln remskiva tills du känner att kolven Skjut skruvmejseln uppåt. När kolven når toppen av cylindern, kommer motorn i övre dödläge. Sätt tändstiftet igen och sätt tillbaka tändkabeln tillbaka till tändstiftet.
5.
Ta bort fördelarlocket och se till att rotorn insidan av distributören pekar mot nummer ett tändstift. Om så är fallet, då är motorn vid lämplig tidpunkt. Om inte, så kolven kom inte hela vägen upp eller är alltför långt ner.
6.
Veva lastbil upp och låta motorn gå tills den är på normal arbetstemperatur .
7.
Ta bort dammsugarslangen som går till distributören. Stäng av motorn.
8.
Lossa huvuddistributör muttern som håller distributör i blocket.
9.
Haka ena änden av tidpunkten ljus upp till nummer ett tändkabeln och den andra änden till batteriet.
10.
Markera vevaxelns remskiva mittemot timing varumärken med en bit vit krita. Starta motorn igen, hålla på distributören så att det inte rör sig.
11.
Punkt tidpunkten ljus på vevaxeln remskiva. Vevaxeln remskiva har timing-märkena bakom ledaren för att anpassa tidpunkten av. Om tidpunkten ljuset inte landa på tidpunkten märken varje gång att vevaxeln remskiva roterar, måste du rotera distributören tills varumärkena matchen.
12.
Rotera distributör medurs om 1 /4 av en rund och kontrollera sedan tidpunkten varumärkena igen med tidpunkten ljus. Om tidpunkten är korrekt inställd, dra åt distributör muttern tillbaka och koppla slangen. Om tidpunkten är fortfarande avstängd, hålla roterande distributören medurs tills tidpunkten ljuset är tidsinställda med tidpunkten märkena på vevaxelns remskiva.

tips och varningar


 • Om antalet en kolv är inte helt på topp dödpunkt då tidpunkten sekvensen kommer att vara avstängd.
 • nummer ett kolv måste övre dödpunkt och distributören rotorn måste peka mot nummer ett kolv för motorn att vara lämplig tidpunkt.
 • att få motorn vid lämplig tidpunkt med tidpunkten ljus, tidpunkt att blinka på vevaxeln remskiva på den exakta tiden att märkena på vevaxeln remskiva komma runt.
 • inte Försök att starta motorn tills motorn lämplig tidpunkt eller att motorn kunde tillbaka eld och kasta Motorn tillbaka för sent.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter Toyota Tacoma främre rotorerna
  hur man byter ett luftfilter i en 2006 Pontiac Vibe
  hur man använder en VIN-nummer för att kontrollera reparationer
  Hur man testar ford spole förpackningar
  hur man kontrollerar transmissionsolja i en 1996 VW Cabriolet
  hur ställa in tiden på en Chevrolet lastbil
  hur du installerar en sändning montera på en VW
  hur man förhand eller fördröja tändningen
  hur man byter en slang bränsleledningen på en motorcykel
  Hur lyfter jag ett tungt däck på muttrarna?