hur rinna transmissionsolja i en 1996 ford explorer

hur rinna transmissionsolja i en 1996 ford explorer

Tömning av transmissionsolja på en 1996 Ford Explorer är mycket annorlunda än att ta bort transmissionsolja på de flesta bilar eftersom 1996 Ford Explorer inte har en växellåda oljepluggen. Det transmissionsolja behöver bytas ut som rekommenderas av Ford Explorer handbok. Du kan tömma och ersätta transmissionsolja på en 1996 Ford Explorer själv, men du måste släppa överföring pannan bara för att dränera vätska

Du behöver:.
Hylsnyckelsats
. Socket förlängning.
Ratchet.
Tratt.
Olja dropplådan.


1.
Ta bort alla överföring pannan bultar utom för bultar framför överföring pannan med en spärr, förlängning och lämplig storlek socket . Håll pannan med handen så att vätskan inte tar slut över dig.
2.
Placera dropplådan under överföringen pannan och låt pannan hänga ner från främre bultarna. När transmissionsolja runnit, ta bort den främre bultarna sedan avsluta hälla ut vätskan för sändningen pannan i dropplådan.
3.
tillbaka överföring pannan och fyll överföring tillbaka upp genom att sätta en tratt i transmissions oljestickan innehavaren sedan hälla den transmissionsolja i tills överföringen är full.

tips och varningar


 • skäl till att låta den främre bultarna om utlämnande pannan är att vätskan inte tar slut allt över dig, och den främre bultarna kan hålla formen medan vätskan rinner in i dropplådan.
 • Kontrollera alltid transmissionsolja nivå på stickan när motorn är igång eller kommer du att överfyllnad överföringen.


 • Relaterade artiklar


  hur du ändrar bältet på en 2001 Lincoln LS
  luftfart olja vs bil olja
  hur man ändrar bmw Struts
  Hur ändrar jag den transaxel vätska på en Buick Park Avenue?
  hur man byter PCV ventil i en 2005 Dodge Caravan
  vinter bil städning
  hur du tar bort läppstift från klädseln på en bil
  hur man rengör en massa sensor luftflöde en 2001 Pontiac Grand Prix
  syntetiska vs mineraloljor
  hur man byter olja i en Porsche Cayenne