hur man rengör en massa sensor luftflöde en 2001 Pontiac Grand Prix

hur man rengör en massa sensor luftflöde en 2001 Pontiac Grand Prix

Varje sensor på en modern motor har en uppgift som hjälper bilens dator styr motorn ska fungera väl. Massan Luftflödesgivare bestämmer den mängd luft som går in i motorn som hjälper datorstyrning gnistan och bränsle för att optimera körsträcka och prestanda. Ibland kommer sensorn bli smutsig, och kräver rengöring, vilket kan göras på under 10 minuter. I detta fall är projektet fordonet en 2001 Pontiac Grand Prix med V6-motorn, men processen är liknande för andra fordon.

Du behöver:
Torx-skruvmejsel som
. Mass Luftflödesgivare renare.


1.
Pop huven och leta reda på massa sensorn luftflöde. Det är intill spjällhuset bort av intaget slang, och har ett kabelnät som kör in i den. Koppla ur selen från sensorn med hjälp av händerna.
2.
Skruva loss sensorn från motorn med hjälp av Torx-skruvmejsel. Lyft försiktigt givaren ur slangen och håll den i selen anslutningen.
3.
Spraya kontakter sensor-de delar som tidigare dolda av intaget slang-med massa luft flödesgivare renare. Använd korta, snabba skurar med spray. Sedan låta sensorn lufttorka, vilket tar ungefär 5-10 minuter.
4.
Tillbaka sensorn på motorn med hjälp av Torx-skruvmejsel, anslut sedan selen tillbaka sensorn. Starta motorn för att säkerställa att allt går korrekt.


Relaterade artiklar


vad är en kylvätsketemperatur sensor?
hur man byter en mustang påfyllningsrör
hur man tar betalt luftkonditionering på en 1998 Ford Expedition
hur man återställer en lätt förändring olja
hur man installerar Bullitt mustang bromsbelägg
hur man målar en jeep hardtop
hur man byter bromsbackar på en saturn ion
vilka problem uppstår när en bil blir överhettad?
hur man kan kontrollera oljenivån i en oljetank
Vad behöver jag för att installera fälgar?