hur man byter tändningen i en 1995 Dodge Intrepid

hur man byter tändningen i en 1995 Dodge Intrepid

Tändningsnyckeln i din 1995 Dodge Intrepid styr strömtillförseln kopplas till alla tillbehör i din bil. Det är också linjer makt mellan batteriet och startmotorn när du startar bilen. Omkopplaren är placerad bakom tändningslåset cylindern i rattstången i Intrepid. Om din bil stagnerar ofta eller indikatorn lyser på instrumentbrädan misslyckas när bilen stannar, får tändningen vara misslyckas. Köp en switch ersättare tändning på en Biltema eller Dodge återförsäljare.

Du behöver:
Wrench in
. Socket och Ratchet set.
Stjärnskruvmejsel.


1.
Bort den negativa batterikabeln från batteriet med hjälp av en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Ta den positiva batterikabeln och isolera båda kablarna från batteriet. Vänta två hela minuter innan att systemet krockkuddar för ansvarsfrihet.
2.
Höj luta styrning för sitt högsta läge. Hitta och ta bort de sex skruvarna som håller fast övre och undre streck paneler med en stjärnskruvmejsel. Släpp luta styrningen till sitt nedersta läge och ta bort den övre panelen. Placera styrningen i sitt högsta läge igen och ta bort den nedre panelen.
3.
Tillbaka luta styrningen till sitt nedersta läge. Ta bort skruvarna som håller luta styrspak till rattstången. Ta bort spaken luta styrning och ställ den åt sidan.
4.
Bort de två fästskruvarna från kombinationen switch och dra kombinationen övergången från rattstången. Koppla de två kabelnät från switchen som du drar den från rattstången. Det kabelnät kommer att dra rakt ut från anslutningarna.
5.
Ta kabelstammen från tändningslåset genom att dra den rakt ut från kontakten. Ta bort skruvarna som håller fast tändningslåset till kolumnen och dra byta ut.
6.
Rikta tändningen till cylindern bostäder. Kontrollera platsen på tändningen att säkerställa att det glider över axeln på huset i låscylindern. Vrid låscylindern med startnyckeln om det behövs för att rada upp facket med axeln.
7.
Säkra tändningslåset med fästskruvarna. Dra åt skruvarna med en stjärnskruvmejsel. Anslut ledningsnätet till tändningen genom att trycka rakt in i anslutningen.
8.
Anslut två elektriska anslutningar till kombinationen switch och installera switchen. Säkra kombination växla med de två skruvarna och dra åt med en stjärnskruvmejsel.
9.
Tillbaka tilt styrspak och säkra skruven med en stjärnskruvmejsel. Höj ratten och flytta den undre instrumentbrädan. Lägre ratten och flytta den övre instrumentpanelen. Återgå ratten till den övre änden och installera de sex skruvarna med en stjärnskruvmejsel.
10.
Anslut den positiva batterikabeln och dra åt med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Anslut den negativa batterikabeln och dra åt med en hylsa och spärrnyckel eller skiftnyckel. Testa driften av det nya tändningslåset.


Relaterade artiklar


Hur vet när dina bromsbelägg är slitna
hur man ladda en Nissan Xterra a / c
hur man återställer ljuset tjänsten överföring på en Cadillac DeVille
hur man mäter däckslitage
hur man återställer en Mercedes tjänst ljus
hur man byter en sport trac Serpentine belt
hur man mäter vinklar köra linje
hemlagad vindruta tvätta
hur du ska byta från konventionell olja till syntetisk
hur du tar bort en 2001 RAM 1500 luftfilter