hur man byter en högtrycksslang servostyrning

hur man byter en högtrycksslang servostyrning

Hydrauliska styrsystem göra bilar lättare att manövrera, särskilt i trånga utrymmen, till exempel parkeringsplatser. Servostyrning använder en motor för att tvinga vätska via en högtrycksslang till styrningen boxen och denna fluid under tryck hjälper vrid styrmekanismen. Om en högtrycksslang utvecklar en läcka, sedan trycket att styrningen boxen reduceras och styra bilen blir allt svårare. När detta händer måste högtrycksslangen ersättas

Du behöver:
instruktionsboken.
Plan botten pan.
Wrench.
Styrning vätska.
Ny högtrycksslang.


1.
Leta servostyrning vätskebehållare. De finns ofta med servostyrning pumpen, men ibland är de någon annanstans i motorrummet. Se din bruksanvisning om du är osäker. Leta reda på tryckslangen ansluten till styrningen vätskebehållare. Detta kommer att få en gänga hålls på plats av en mutter.
2.
Förbered kontakter i båda ändarna av tryckslangen genom att spraya tunn penetrerande olja för att smörja gängor.
3.
Placera en platt botten kastrull under kontakter du håller på att lossna. Lossa muttrarna som håller trycket slangen på plats i båda ändar, med hjälp av en skiftnyckel.
4.
Bort båda ändarna av tryckslangen från sina anslutningar. Ta försiktigt bort slangen och se till att spara eventuella lösa slangklämmor. Du kommer att använda dem igen för att klämma den nya slangen på plats igen.
5.
Anslut båda ändarna av en ersättare tryckslang till de anslutningar som den gamla slangen hade bifogats. Använd en skiftnyckel för att dra åt muttrarna så att kontakterna är förseglade ordentligt. Byt ut alla klämmor som hade använts för att hålla den gamla slangen på plats.
6.
Fyll styrningen vätskereservoaren till "kalla nivå. " Bli av med all luft som skulle försvaga trycket genom att vrida ratten från låsning till låsning ett par gånger med motorn igång. Sätt tillbaka locket på styrningen vätskebehållare.

Tips och varningar


 • Använd en öppen flamma nyckel snarare än en vanlig. Kontakten nötter är ofta stela eftersom de sällan lossas, och man kunde remsa i hörnen av dessa nötter om du använder en vanlig skiftnyckel.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter bromsbelägg på en BMW 528i
  hur du tar bort klackar
  hur man byter en trissa på en Buick servopumpen
  hur man rengör tomgång ventiler luft kontroll på en Montana van
  hur du tar bort streck från en Ford F-150
  hur man byter strålkastare i en 2005 Honda Civic
  hur man byter en främre stötfångare täcka på en Mitsubishi
  blödning förfaranden för hydrauliska bromsar
  hur du tar bort vatten fläckar på bilar & vindrutor
  hur man avsluta akryl emalj