hur man ändrar tändstift på en 1997 Chevrolet Blazer

hur man ändrar tändstift på en 1997 Chevrolet Blazer

Tändstiften på en 1997 Chevrolet Blazer utföra samma funktion som de gör på varje motor, de ger gnistan till förbränningen för att fungera korrekt. Byta tändstift på motorn följer samma procedur som på något annat fordon, men det största problemet är att komma åt kontakterna, eftersom 4. 3L V6 motorn är tätt packade in i motorrummet, och att få in där kan vara hård. Men med rätt kombination av verktyg, kan du få ut dem och chang dem korrekt

Du behöver:.
3/8-tums Ratchet och förlängning.
3/8-tums kardanknut.
Tändstiftshylsor.
Byte tändstift.
Tändstift gapping verktyg.


1.
Låt motorn svalna i 2 till 5 timmar innan arbetar på tändstiftet systemet. Pop huven och leta reda på tändstift, som är på topplock på vardera sidan av fordonet bredvid grenröret. Välj ett tändstift för att ersätta och greppa boot på tändstiftet med händerna. Ta bort kabeln från kontakten med vridande rörelse som du drar ut den.
2.
bort beståndet tändstiftet med 3/8-tums Ratchet, förlängning och tändstiftshylsor. Om det är svårt att komma åt, använda 3/8-tums kardanknuten mellan antingen förlängningen och uttaget eller utvidgningen och spärrfunktion att ge extra rörlighet. Kassera tändstiftet.
3.
Gap ersättning tändstift till 0,060 med hjälp av tändstiftet gapping verktyg.
4.
Hand- tråd en ersättare tändstift i topplocket, dra åt den på plats med hjälp av 3/8-tums Ratchet, förlängning och tändstiftshylsor. Tryck sedan på tändkabeln på tändstiftet tills det gör ett poppande ljud, vilket visar att det är fastlåst.
5.
Upprepa steg 1 till 4 för de återstående tändstift, flytta systematiskt från en kontakt till den andra så att du inte förlorar reda på vilka kontakter har bytts ut och så att du inte korsar någon tändkablarna.


Relaterade artiklar


hur man återställer krockkudde indikeringslampan på en Nissan Quest
hur korrekt rotera dina däck
hur man dränera olja från en izuzu rodeo
hur man byter däck storlek
Vad ska jag använda för att rengöra metall hjul på en bil?
hur du tar bort en Dodge syresensor
hur reparera en radiator med j-b svetsa
Att frigöra strålkastare täcker på en ford explorer
Hur man testar en spole GM tändning
hur man byter olja i en Jetta TDI