hur du tar bort läppstift från klädseln på en bil

hur du tar bort läppstift från klädseln på en bil

Bilklädslar kan bli föremål för många fläckar. Ofta kommer en välmenande föraren försöker att ta bort ett läppstift fläck, bara för att finna att klädseln har skadats och du riskerar att göra fläcken ännu mer uppenbara. Läppstift och annan kosmetika kan vara svårt att få bort eftersom de är oljebaserade och pigment har en tendens att sprida sig om fläcken inte behandlas korrekt. Läppstift kan avlägsnas från en läder eller vinyl interiör genom att helt enkelt torka bort det med en ren pappershandduk eller en pappershandduk fuktad med alkohol, men ta bort läppstift från ett tyg inredning är lite svårare.

Du behöver:
pincett
. Pappershanddukar.
Smörkniv.
Tvättsprit.
2 rena trasor.
Tandborste.
Avfettningsmedel spray.


1.
Plocka upp några bitar av läppstift som finns på sätet med hjälp av fingrarna eller pincett.
2.

Skrapa smält bort läppstiftet med den trista sidan av en smörkniv. Skrapa mot mitten av fläcken för att undvika att sprida den.
3.
Badda fläcken med en ren pappershandduk för att avlägsna överflödigt läppstift. Använd en annan del av pappershandduk för varje DAB undvika en ny deponering av läppstift på tyget. Gnugga inte på fläcken, eftersom detta kommer att sprida den.
4.
Häll gnugga alkohol på en ren trasa och badda fläcken för att ta bort läppstiftet. Använd en annan (ren) område i riktlinjerna för varje DAB undvika en ny deponering av läppstift på tyget. Denna process kommer att ta bort en stor majoritet av läppstiftet från bilklädslar.
5.
Spraya avfettning på eventuella kvarvarande spår av fläcken och badda med en ren trasa. Om rester fortfarande, återanvända avfettningsmedel och försiktigt skrubba fläcken i en cirkulär rörelse med hjälp av en tandborste, sandskädda regelbundet med en trasa och ofta torka av tandborste för att avlägsna överskott pigment.

tips och varningar


 • Om behandling av en gammal läppstift bets, utför en spot test för alkohol-och avfettningsmedel. Applicera en liten mängd av varje till ett icke synligt område av klädsel och tillbaka i 24 timmar för att säkerställa att inga missfärgningar har skett.
 • Generellt sett kommer dessa ämnen inte skada klädseln. Tyvärr, vid behandling av en ny fläck, det finns inte tid att göra en spot test som fläcken skall avlägsnas så fort som möjligt. Ju längre fläcken sitter, desto svårare blir det att ta bort fläcken.
 • Vatten märken kan resultera i tyg. Ta bort vattenfläckar genom att köra en ren, fuktig trasa över klädseln.
 • Du kanske behöver ånga rengöra bilklädslar. Ofta vid rengöring en fläck på smutsig klädsel, du lämnade med en riktigt ren plats i området som har rengjorts. Detta gör resten av stolen ser smutsig
 • Lipstick kan tas bort från ett läder eller vinyl interiör genom att helt enkelt torka bort det med en ren pappershandduk eller en pappershandduk fuktad med tvättsprit.
 • ovannämnda process för inredning tyg bil kan användas för att avlägsna läppstift fläckar från sömmarna på en läder eller vinyl interiör.
 • För svårt skadade klädsel, kan du ta stolen att en tapetserarverkstan eller bilinteriörer butik. Klädseln kommer att dras av och sy för det skadade panel av tyg /läder /vinyl kommer att tas bort. Med den gamla panelen som guide, är en ny panel skurits ut från en matchande eller kompletterande bit tyg /vinyl /skinn. Det är sedan sys på plats och klädseln placeras tillbaka på sätet.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en 1995 jeep switch cherokee tändning
  vad man ska göra för ett klickande ljud i en säkringsdosa
  vad är NEMA h isolering?
  hur du tar bort den främre stötfångaren täcka av en föregångare ss
  hur man tar betalt fordonsindustrin luftkonditioneringsapparater
  hur man kan anpassa suv strålkastare
  hur du tar en blixt från en säng
  hur man programmerar om en chevy fjärrkontroll
  hur man byter ett stag saab stam
  hur man peka på celler i ett blybatteri