Syftet med en distributör i en 4-takts bensinmotor

Syftet med en distributör i en 4-takts bensinmotor

En distributör är en komponent i tändsystemet i en bensinmotor (bensin) motorn och används för att leda ström från motorns tändspole till tändstift i rätt tändföljd

Basic Desription

En distributör består av en kamaxel som drivs rotor (roterande arm) ligger inne i en fördelarlocket. När metall spets rotorn kontakterna enskilda plugin-wire kontakterna, är den elektriska kretsen stängd och skjuter makt från spole till tändstiftet.

Timing Advance

De flesta distributörer använder en uppsättning vikter anslutna till den centrala axeln att variera tidpunkten förväg i förhållande till kolven position. Dessa vikter är anslutna till axeln med en fjäder och tvingas passiv under centrifugalkraften att vrida rotorn.

Elektrisk tändnings

I början av 1970-talet började tillverkare att utnyttja hall-effekt magnetiska sensorer i stället för gammaldags mekanisk "punkt" enheter för att utlösa spolen och kontrollera hur lång ansvarsfrihet tid.

Nackdelar

Den främsta nackdelen för en distributör är spänningsfall genom rotorn och begränsad RPM kapacitet.

Direkttändning

Moderna ingenjörerna har övergett den mekaniska distributör förmån för helt elektroniska direkt tändsystem. Dessa system använder magnetiska sensorer och tändstift-nalbatterier att undanröja den inneboende svagheterna i en distributör systemet.


Relaterade artiklar


hur man kör bil
översvämmade avlägsnande bil mögel
hur du tar bort platt bättringsfärg som är alltför hård
hur man gör en ljushöjden
hur man rengör en EGR ventil på en Eagle Talon
är en extra däck garanti värt det?
Vilka enheter kan förbättra bränsle körsträcka i min van?
hur man gör en 24V med två 12v batterier
hur man får mer pengar på din bil
hur man kan anpassa en inaktiv skruv på en förgasare