Kubota motor felsökning

Kubota motor felsökning

Den Kubota dieselmotor har en så enkel och robust installation att det finns mycket få delar eller funktioner som sannolikt kommer att misslyckas. Men om du av någon anledning din Kubota inte kan starta, kan du ta flera steg för att felsöka din motor innan du skickar det till en professionell

Kontrollera säkringarna

Börja felsökningen genom att kontrollera säkringsplinten. Se till att alla säkringar är ordentligt in i huvudblocket. Om anslutningarna kolla, är nästa steg för att se om alla säkringar är funktionella och huruvida de har rätt strömstyrkor.

Batteri Test

Om din motor inte har en säkring fråga, är det dags att kontrollera batteriet. Om du har ett förseglat batteri, försök att hoppa starta det. Om batteriet behöver vatten, öppna locket, och se om det finns vatten kvar. Om batteriet är torr, tillsätt vatten, och försöker starta motorn.

Starter Frågor

Om motorn inte blir över, lokalisera startmotorn, som är nära radiatorn på vänster eller höger sida, beroende på modell av din Kubota motor. Om startmotorn inte vev motorn över, knacka försiktigt på startapparathuset med en hammare. Var extra försiktig så att inte startmotorn eller någon av de omgivande komponenterna.

Kontroll av Fuel

Om startmotorn är cranking men du blir inte livstecken från motorn, kanske du vill se till att du har rätt bränsle i din traktor. Dieselmotorer kan köras på en massa olika bränslen, men det är ett förvånansvärt vanligt misstag för någon att lägga bensin i tanken i stället för diesel. Detta fel kan bli katastrofala för motorn. Om det finns bensin i tanken, måste du tömma tanken och spola bränsle systemet helt och så snart som möjligt. Om du har diesel i tanken, måste du kontrollera om det finns något tecken på att bränslet når cylindrarna. Det enklaste sättet att göra detta är att leta efter grå, blå eller svart rök på ditt avgassystem. Någon av dessa färger indikerar att bränslet når diesel förbränningsrummen. Vit rök indikerar att bränslet brinner men inte förbränning. Om du har mörk rök men motorn fortfarande inte springa, försöka blödning bränslesystemet tills du har ren diesel rinner ut från luftnings pipen.

professionell hjälp

Om ingen av dessa felsökningsåtgärder arbete, din Kubota motor troligen behöver en komprimering test. Den delen är bäst överlåts åt Kubota återförsäljare eller en lokal diesel mekaniker. Om det i själva verket finns det en kompression problem, motorn mer än sannolikt kommer att behöva motorn helt byggas om, eller, ännu värre, måste du släppa i en helt ny motor.


Relaterade artiklar


hur du ändrar torkarbladen på en 1992 Buick Park Avenue
hur man fixar statisk på bilradion
hur man byter Struts Honda Odyssey
Hur man testar tändspolar
hur man röra upp auto måla med en airbrush
kan man polera smidda aluminium?
hur platsen reparera klarlack
hur man tar betalt luftkonditionering på en 1998 Ford Expedition
hur man byter bromsar på en 1999 chevy malibu
hur man byter differentierad olja på en Ford Transit