hur man byter tändstift på en 2002 BMW

hur man byter tändstift på en 2002 BMW

Tändstiften på en BMW är viktiga komponenter i motorns tändsystem. Tändstift se till att din bil går smidigt, börjar enkelt och blir optimal gas körsträcka. Gamla, slitna tändstift kan orsaka din BMW att köra omkring och återvända dålig bränsle körsträcka. Tändstift bör bytas med jämna mellanrum, antingen av en professionell mekaniker eller av dig. De flesta hem mekanik kan utföra jobbet i mindre än två timmar

Du behöver:.
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
. Tändstiftshylsor.
6-tums förlängning.
Antikärvmedel.
Torx hylsor.
Momentnyckel.
Nya tändstift.


1.
Öppna huven. Ta bort locket för kupéfilter och bostäder ligger nära vindrutan. Vrid plasthandtag som håller det på och lyft av locket.
2.
Ta bort kupéfilter och strömkabeln kopplas bort som går till det. Ta ut filterhuset genom att skruva de fyra Torx skruvarna som håller den på plats. Dra höljet ut och ställ den åt sidan.
3.
Bort det övre motorkåpan. Först ta bort plastskydden som döljer motorhuven bultar. Ta bort skruvarna med en 10mm hylsa och lyft bort kåpan över motorn. Ta bort oljelocket och ta bort de återstående motorhuven på samma sätt som den första.
4.
Ta bort tråden spolar för tändstift, notera vilket insticksprogram varje spole går till genom att kryssa den med en bit tejp och en markör. Du kan också enkelt ändra en kontakt i en tid så att inte blanda ihop spolarna. På vissa modeller är de rullar bultade på och på vissa batteriet är helt enkelt roteras och drog ut och stänga av kontakten.
5.
Sätt tändstiftshylsor (monterad på 6-tums förlängning) i hålet som tändstiftet ligger i tills du känner att den plats på kontakten. Tändstiftet uttaget har en gummipackning som griper tag i kontakten.
6.
Lossa kontakten genom att vrida kontakten moturs med spärrfunktion. Dra försiktigt ut kontakten ur hålet för att inte släppa den.
7.
Gap den nya plug enligt plug tillverkarens rekommendationer och böjer yttre inlägg med en plugg gapping verktyget tills rätt luckor uppnås. Applicera lite antikärvmedel till plugin. Skjut in kontakten i tändstiftshylsor och dra i kontakten i motorn. Använd en momentnyckel för att dra ut kontakten till 30 ft lbs.
8.
Tryck spolen tillbaka till kontakten och fäst den med bult eller installera den i omvänd för flytt. Upprepa ovanstående steg för alla tändstift i motorn. Byt motorn täcker, kupéfilter bostäder, kupéfilter och locket.


Relaterade artiklar


hur man polera vit hinna bort av strålkastare
hur man byter element tändstift
hur du ändrar bältet på en Dodge Caravan
hur du hittar spänningen i ett batteri
Hur berätta om det är dags att byta tändstift
hur man installerar en matta kit för en VW bugg
hur man öppnar en Audi fjärrkontroll
motortyper för VW TDI
hur man återställer underhåll ljus på en 2006 Scion xB
hur man byter strålkastare på en 2002 ranger