hur man byter tändstift i en 2005 Dodge Grand Caravan

hur man byter tändstift i en 2005 Dodge Grand Caravan

I 2005 års Dodge Grand Caravan använder en distributör mindre tändsystem med tändstift sladdar från en spolpaketet direkt till pluggarna själva. Byta tändstift påverkas inte av skillnaden från de gamla systemen, men du måste fortfarande arbeta en cylinder i taget så att du inte blanda ihop trådarna och ändra tändningsföljd av systemet. Caravan tändstift finns på en Biltema eller en återförsäljare, och ändra dem är inte svårt

Du behöver:.
Wrench in
. Hylsnyckelsats.
Tändstift uttag.
Dielektriskt fett.


1.
Bort den negativa batterikabeln från den negativa post på batteriet. Använd en skiftnyckel eller hylsa och spärrnyckel att lossa bult och ta bort kabeln, ställa undan den där den inte kan falla tillbaka mot batteriet.
2.
Börja med ett tändstift och ta bort den Tändstift kabeln från kontakten. Ta tag i kabeln vid boot och vrida det något som du drar bort pluggen. Dra inte kabeln i sig eller du kommer att skada den.
3.
Ta bort tändstift från topplocket med ett tändstift hylsa och spärrskaft. Vrid kontakten moturs tills den är fri från trappstegen och lyft den ur huvudet. Kassera den gamla tändstift.
4.
Sätt in den nya tändstift i topplocket och vrid medurs för hand tills den börjar in i gängorna. Detta bidrar till att du inte cross-gänga tändstift eller topplocket. Dra åt tändstiftet med en hylsa och spärrnyckel tills det är ordentligt och slå sedan på den u00BC varv.
5.
Placera en liten mängd av dielektrisk fett i tändstift tråd starta och installera kabeln på kontakten. Fettet kommer att hålla fukten ute och göra det lättare att ta bort pluggarna i framtiden.
6.
Flytta till nästa Tändstift och upprepa processen tills du har bytt alla sex tändstift. Installera om negativa batterikabeln på den negativa batteripolen. Använd en skiftnyckel eller hylsa och spärrnyckel att dra åt bulten.
7.
Starta din husvagn och kontrollera att motorn är igång ordentligt.

tips och varningar


 • flesta nya tändstift är redan gapped för ett visst antal fordon. Kontrollera med de delar disk hos Biltema för att få rätt kontakter för din ansökan.


 • Relaterade artiklar


  hur du ändrar bälten på en 1995 Dodge Intrepid
  hur man får det luktar gas ur en minibuss
  hur man byter en glödlampa registreringsskylt i en Ford
  hur man ladda ett 12V DC laddningsbart blybatteri
  hur du ändrar bakljusen på en Toyota camary
  hur man rengör marken i bromsdamm från fälgar
  hur man kontrollerar transmissionsolja i en 1996 VW Cabriolet
  hur man använder syntetisk olja i en äldre bil
  hur man mäter vinklar köra linje
  hur man byter transmissionsolja i en Plymouth Sundance