hur man byter ett oljetråg på en Audi A4

hur man byter ett oljetråg på en Audi A4

Du kan ha några skäl att ta bort och ersätta oljetråget på en Audi A4. Kanske du skulle vilja byta en läckande packning oljetråget eller kanske du behöver byta oljetråget eftersom det blev skadad. Ta bort oljetråget på en A4 är inte mycket svårt, men det kräver att motorn ska kapade upp ifrån hjälpramen och hjälpram föll bort från motorn. Om detta verkar skrämmande, kan du vara bättre att ha en professionell göra det här jobbet

Du behöver:.
Domkraft
. Pallbockar.
Hylsnyckelsats och spärrfunktion.
Ratchet förlängning.
Prybar.
2-gånger-4 träskiva.
Nya oljetråget.
Oljetråget packning.
Packning tätningsmedel.


1.
Höj framsidan av Audi med domkraft och placera den ordentligt på pallbockar. Du kan ta bort hjulen samt om du vill ha lite extra utrymme.
2.
Ta bort oljepluggen pannan avlopp och tappa av oljan i en lämplig behållare. Ta bort alla 10mm bultar på omkretsen av oljetråget som håller på den. När bultarna tas bort, kommer pannan komma ner och vila på fundamentet.
3.
Ta bort 13mm bultar som håller den främre motorfästet på plats. Ta bort motorfästet och ställ den åt sidan, notera inriktningen på distanser och brickor.
4.
Ta bort de två 17mm muttrarna på undersidan av sidan motorkuddar. Hissa upp motorn ca 4 inches genom att placera domkraften under den lilla örat på framsidan av motorblocket. Placera en träbit mellan motorn och domkraften. Mycket jack försiktigt upp motorn några inches, hålla ett öga på kylvätskeslangarna att undvika att dra i dem.
5.
bort de två 17mm skruvarna som håller hjälpramen i chassit. Hjälpramen ska komma ner ca 4 inches. Oljetråget kan nu tas bort från motorn. Var ytterst försiktig i detta skede eftersom inget annat än uttaget är som håller motorn på plats och hindra det från fall från bilen.
6.
Applicera en liten lager av packning tätningsmedel på nya oljetråget. Placera den nya packningen på plats. Applicera ett lager tätningsmedel på botten av motorblocket.
7.
Montera oljetråget på motorn och dra åt alla bultar som håller det på. Sätt tillbaka hjälpramen med de två 17mm bultar. Du kan behöva använda ett andra domkraft att lyfta hjälpramen upp till fästpunkterna.
8.
Sänk ner domkraften som håller upp motorn tills du kan justera sidan motorkuddar av motorn med hjälpram. Installera bultarna som fäster motorfästen på plats. Sätt tillbaka fronten motorfäste med två bultar. Sänk Audi från domkraften. Fyll motorn med olja, starta motorn och kontrollera om olja läcker.


Relaterade artiklar


hur du tar bort varmvax från bilfönster
hur man lufta servostyrning på en Honda Accord V6
hur du tar bort klistermärken från fordon
hur man återställer en modul volvo kontroll
hur man fyller en 2000 Ford Contour radiator 2,5
hur man ändrar chocker på en sport trac
hur man byter olja på en Cadillac CTS
hur man avsluta akryl emalj
Hur gör jag lufta bromsarna på en Honda Civic LX?
Hur vet jag om en förrätt solenoid eller startmotor behöver ersättas?