hur man byter ett däck på en 2002 Ford F150

hur man byter ett däck på en 2002 Ford F150

F150 är Fords nybörjar fordonet i F-serien linje av lastbilar. F150 har en mjuk gång och livets goda som skulle sätta någon lyxbil på skam, men kan fortfarande drag tungt eller skrymmande föremål i sitt bakersta lastutrymmet. Truck ägande ger nya och olika ansvarsområden när det gäller underhåll. Byta däck på din 2002 Ford F150 kräver lite mer kunskap och tålamod än utför samma uppgift på en kompakt bil

Du behöver:. .
Jack handtag
Jack.
Rörtång.
Reservhjul nyckel.
Reservdäck.
2 stoppklossar.


1.
Parkera F150 på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Öppna huven. Ta bort domkraften handtaget från kylaren stöd på framsidan av motorrummet. Ta bort domkraften och rörtång från under det främre passagerarsätet i reguljär hytten och supermodeller hytt, och från passagerarsidan förvaringsutrymmet på modeller manskapshytt.
2.
Leta reda på reservdäcket nyckel, som normalt förvaras i handskfacket. Sätt i nyckeln i uttaget handtaget genom att trycka den på plats tills det sitter på plats. Sätt domkraften hantera med nyckeln framåt i hålet i den bakre stötfångaren nära registreringsskylten. Vrid jack handtaget moturs för att sänka reservhjulet. Sluta vrida handtaget när däcket är på plats.
3.
Snurra gängade reservdäcket hållaren i mitten av hjulet i moturs riktning och ta bort det. Skjut däcket från under bakdelen av trucken och rulla den till nära platsen av däcket som ska ändras.
4.
Blockera hjulet på båda sidor som är diagonalt mittemot att du kommer att förändras för att hålla din F150 från att rulla när det är kapade upp.
5.
Demontera hjulet trim på däcket som ska ändras genom att placera den flata kanter sidan av rörtång i skåran i trim och vrida det något. Ställ trim åt sidan. Lossa de fem muttrarna med rörtång i en moturs 1 /2 varv. Inte helt bort muttrarna ännu.
6.
Placera domkraften under ramen järnväg på den sida som du kommer att ta bort en framdäcket, eller placera domkraften under den bakre axelhuset på sidan du vill höja om du ändrar ett bakdäck. Avlägsna reservhjulet nyckeln ur uttaget handtaget. Stick in handtaget i jacket och vrid den i en medurs tills hjulet är i gång.
7.
Slutför ta bort muttrarna med rörtång, vända i en moturs riktning . Ta bort däck och fälgar församling från navet. Placera reservhjulet på navet och se till att rada upp hålen med hjulbultar. Byt ut muttrarna med koniska vänd inåt, och dra åt med rörtång i medsols riktning.
8.
Vrid jack hantera i moturs riktning för att sänka bilen. Dra åt muttrarna i ett stjärnmönster att försäkra hjulet sätena helt till hubben. Tryck på hjulet trimma tillbaka på hjulet tills det snäpper på plats. Stuva hjulet och däcket verktygsbyte i omvänd ordning ovan. Stäng huven och ta bort stoppklossar.

Tips och varningar


 • inte komma dig F150 när den stöds av endast däcket uttaget. Däcket jack är utformad för att byta ett däck bara. Använd pallbockar ställas under din lastbil ram om du behöver krypa under den.


 • Relaterade artiklar


  Så här handlar för bilmotorer
  hur man ändrar en EGR-ventil på en ’93 Camry
  hur man byter olja på en Cadillac CTS
  hur man blöda en koppling på en 1989 Ford Probe
  Vilka är de olika bil-olja viskositeter?
  hur reparera vinylsäten
  hur reparera en luftkonditionering i en bil
  hur man byter en oljestickan
  verktyg i en kropp butik
  hur platsen reparera klarlack