hur man byter en Audi 4,2 syresensor

hur man byter en Audi 4,2 syresensor

Syret sensorn i Audi 4,2 har det primära ansvaret för övervakning av mängden brända syre i avgaserna som avgaserna lämnar motorn. Detta är en avgörande komponent i ditt fordon då den upprätthåller och kontrollerar bränsleblandningen, som reglerar Audi 4,2 motorns prestanda. När O2 sensorn är dåligt eller inte, kommer din Audi misslyckas utsläpp tester. Det kommer också att börja påverka bilens prestanda och gasförbrukning

Du behöver:. .
Hylsnyckel
Lambdasondens uttaget eller 22mm uttag.
Instruktionsboken.
Nytt syre sensorn.


1.
Låt Audi svalna i 15 minuter. Syret sensor och omgivande komponenter kommer fortfarande att vara lite varm, men detta är idealisk för att ersätta syre sensorn.
2.
Öppna huven på Audi och leta reda på syre sensorn. Syret sensorn är placerad på vänster sida av Audi 4,2 grenröret. Du kan enkelt identifiera syresensor eftersom det är den enda sensorn sitter på vänster sida av grenröret. Sensorn ser ut som en metallcylinder storleken på ditt lillfinger.
3.
Använd en hylsnyckel och syresensor uttag för att lossa och ta bort syre sensorn. Om du vill kan du använda en 22mm uttag i stället för en syresensor uttag. Vrid hylsnyckel motsols för att lossa sensorn. Ta bort sensorn genom att dra ut på plats när den är lös nog.
4.
Sätt i det nya syresensor på plats och koppla in sensorn i kontakten som sitter på grenröret. Din nya sensorn O2 är nu installerad.


Relaterade artiklar


hur man byter ett däck på en Oldsmobile Silhouette
syntetiska vs syntetisk blandning motorolja
hur man använder ett öre för att kontrollera slitage på däck
hur du ändrar transmissionsolja för en lancer
hur man kan förbättra gas körsträcka i en nonchalant
hur man byter en strålkastare på en 2002 toyota corolla
hur man retuschera Auto Paint
hur man byter bromsar på en 1999 chevy malibu
vilka problem uppstår när en bil blir överhettad?
hur man målar en bil med lack färg