diagnostisera ett blinkande ljus kontrollera olja på en ford laser bil

diagnostisera ett blinkande ljus kontrollera olja på en ford laser bil

Det är rädslan för de flesta förare att se ett ljus visas på instrumentpanelen, vilket indikerar att något är snett i bilen. Om du kör en Ford Laser bil och kontrollera oljan tänds, är det vanligen på grund av en av två olika frågor. Båda dessa frågor är lätta att rätta och inte kostar en stor summa pengar. Men vill du inte att undvika checkar in på situationen, annars kan du hamna i en svårare problem

Du behöver:.
Pappershandduk


1 <. . br>
Stäng av din Ford Laser och pop huven på bilen.
2.
Öppna huven och dra ut oljestickan. Torka av olja med hushållspapper, doppa den igen, och dra ut den. Titta på stickan för att se om oljan linjen ligger under "Fyll Här" linje.
3.
Tillsätt olja för att fylla tanken. Du bör använda en 5W-30 olja om det inte finns ett oljebyte sticker (i det övre vänstra hörnet på förarens fönster) som säger något annat eller du är medveten om en annan viskositet av olja som används i bilen.

4.
Se föregående klistermärke oljebyte inför nästa mil markör, eller datum då du behöver din olja ändras av. Om din körsträcka är över vad som skrivs eller datum är förbi vad som står på etiketten, tar Ford Laser ha oljan bytt.
5.
Om Check Engine lampan fortfarande på när du har lagt olja eller hade oljan bytt, tar bilen till en kvalificerad mekaniker för ett diagnostiskt test.


Relaterade artiklar


Hur kopplar jag kraftledningar på en Ford diesel?
hur man byter olja i en 2006 Ford Fusion
orsakerna till avgaser slå tillbaka
diy avisning en vindruta grunderna
hur du ändrar ford visa fokus temperaturen till Celsius
vad är det bästa sättet att spara bromsbelägg?
bilhandlare rengöring tricks
Hur får jag den vindrutetorkarblad av mig 2005 Lexus?
hur du justerar strålkastarna på en expedition
hur man installerar huva stöttor på en BMW 3-serien