billack stilar

billack stilar

Du behöver:
domkraft
. Pallbockar.
Hylsnyckelsats och spärrfunktion.
Ratchet förlängning.
Prybar.
2-gånger-4 träskiva.
Nya oljetråget.
Oljetråget packning.
Packning tätningsmedel.

En utmärkt exteriör lack kan betyda skillnaden mellan en snygg bil och en snygg bil. Men innan du tar bilen till butiken (eller starta en gör-det-själv måleri projektet), finns det flera olika stilistiska aspekter du bör tänka på. Dessa inkluderar att välja rätt färger och typer av färg (som omfattar färgens glans eller skimmer kvalitet) samt att besluta om ett tema och /eller mönstret för bilens design.

lacken

Enligt learnautopainting. com borde måla färg du väljer för din bil beror till stor del på stilen i bilens kropp. Till exempel, om du målar en vintage Hot Rod från 1950-talet, bör du använda färger som påminner om den tiden, såsom mörk blues och röda. Du skulle vilja undvika extremt ljusa, flashig och fluorescerande färger, som skulle vara bättre lämpad för mer futuristiska eller högteknologiska bilkarosser. Rodandcustommagazine. com rekommenderar tänka utanför de begränsningar av prefabricerade färgpaletter, och få inspiration till färger du stöter på och njuta i vardagen.

Färgtyp

Den mest använda och minst giftiga typ av färg för bilar är vattenbaserad färg. Vattenburna färger är populära bland både tillverkare och mekanik /auto detailers. Men de kräver användning av skyddsutrustning lacker för att se till att färgerna inte bleknar. Äldre sorter av billack --- som fortfarande är i bruk --- innehålla nitro-cellulosa och isocynate färger, som är ganska giftiga (det sistnämnda kräver användning av specialiserade andningsskydd). Du kanske vill använda dessa färger för att uppnå ett gammaldags utseende som vattenbaserade färger inte kan åstadkomma.

metalliclack

Metalliclack --- enligt learnautopainting. com-- utvecklades på 1960-talet. Det är i huvudsak en av de ovan nämnda typer av färg blandas med små flingor av medalj. Dessa flingor hjälpa till att göra intetsägande bil färger mer lysande och skimrande, som de reflekterar ljuset i olika vinklar.

Pearlescent Paint

I likhet med metalliclack, använder pärlemorskimrande färg små flingor av material att krydda upp intetsägande färger billack. Men istället för att bara skapa ett skimmer, pärlemorskimrande flingor skapa en skimrande glans, vilket innebär att bilens färg kommer skilja sig något när det ses från olika synvinklar. Enligt learnautopainting. com, medan den första pärlemorskimrande färger för fiskfjäll för att uppnå detta iriseringen, dagens pärlemorskimrande färger använder aluminium eller glimmer flingor som behandlas med oxid pigment.

Tema /mönster

När du målar en bil med ett visst tema eller mönster i åtanke, är ditt mål vanligtvis att vinna uppmärksamhet. Men som rodandcustommagazine. com påpekar, kan denna uppmärksamhet inte alltid vara positiv. Även målning en enorm drake eller andra otroligt komplexa, flashig design på din bil kommer säkert att få människor som söker, kan detta beror mer på dess udda karaktär än sin stilistiska skönhet eller prestation.


Relaterade artiklar


hur du justerar din geografiska tracker ventiler
hur du tar bort remskivan servostyrning på en 1998 jeep
hur man byter en fläktrem på en Dodge diesel
hur man byter en kraftledning styrning tillbaka i en ford explorer
installationsprocedurer för bilföretag v bälte
hur man öppnar en bil fönster från utsidan
hur man återställer däcket ljus på en 2005 toyota Solaris
hur man använder en mätsticka att mäta olja
hur man byter ett batteri i en Audi nyckel
hur du tar bort bränslefiltret på en Grand Am