Hur man väljer en ljuddämpare

Hur man väljer en ljuddämpare

Bilens ljuddämparen är en avgörande komponent i avgassystemet. Det huvudsakliga syftet med en ljuddämpare är att lugna (eller dämpa) den motorljud när det lämnar motorn. Eftersom ljudet färdas ner avgaserna, går den in i ljuddämpare och dirigeras via en serie rör som styr ljudet. Inte alla halsdukar är skapade lika. Vissa låter en bil för att göra mer energi och producera en högre avgasljud, medan andra kan vara ganska restriktiv, reducerande förmåga och göra avgasljud extremt tyst

Du behöver:.
Måttband eller linjal.


1.
Bestäm vad du vill från ljuddämparen. Om du letar efter en prestandauppgradering, än kolla halsdukar från ett företag som specialiserat sig på högpresterande avgassystem som Magnaflow eller Borlänge. Dessa företag gör många lättrinnande halsdukar, ofta gjorda i slitstarkt material som rostfritt stål, som gör att din motor att göra mer energi samt ger en djupare avgasljud från motorn. Om å andra sidan, vill du helt enkelt ersätta din original ljuddämparen eller ersätter en performance ljuddämpare med en tystare ljuddämpare eftersom det är för högt, än att ta en titt på OEM (Original Equipment Manufacturer) halsdukar. Dessa kommer också vanligtvis billigare än high-end eftermarknaden halsdukar och finns tillgängliga från de delar avdelning för återförsäljare som säljer ditt märke och modell, lokala bildelar butiker samt butiker ljuddämpare.
2.

Bestäm vilken storlek din befintliga avgaserna. Innan du köper någon ljuddämpare, oavsett om det är en högpresterande en eller ett lager ljuddämpare, först ta reda på vad diametern på ditt befintliga avgassystemet är. Detta garanterar att du köper rätt ljuddämpare som passar ordentligt på ditt avgassystem utan att behöva använda adaptrar. Det bästa sättet att avgöra ditt avgassystem storlek är att mäta diametern på avgasröret med en linjal eller ett måttband.
3.
Välj ljuddämpare baserat på din budget. Det finns ett stort urval av priser när det gäller halsdukar. High-end halsdukar från Magnaflow brukar köra runt $ 100 eller mer, men du kan köpa en standard stål ljuddämpare för mycket mindre, vanligtvis $ 30 eller under. Om du bara byta en rostig ljuddämpare med en ny ljuddämpare, men önskar inte någon prestandauppgradering, sedan sticka med en mer billig ljuddämpare. Om å andra sidan har du budgeterat mer pengar till din nya ljuddämpare, än att få det bästa som du har råd. Inte bara kommer du få bättre prestanda, men ljuddämparen kommer också sannolikt längre än en billigare.


Relaterade artiklar


hur man tar betalt en Saturn bil batteri
hur man byter en serpentin bälte på en Ford Windstar
hur man öppnar en Audi fjärrkontroll
hur man byter ett batteri i en saab larm
hur man byter glödlampan instrumentbrädan ljuset i en Toyota Sienna
Hur kör bilar på kemiska reaktioner ?
Hur man testar en A / motor C fläkt
Vid vilken ålder ska däcken bytas ut?
hur man rengör ett konkret lastbil
hur man installerar makten slang styrning pumpen i en PT Cruiser