riktningar för ett kors borrade rotor

riktningar för ett kors borrade rotor

Brake rotorer är viktiga komponenter i bromssystemet på ett fordon utrustat med skivbromsar. Rotorn (eller skiva) är den del som bromsbelägg klämman när du bromsar. En enorm mängd värme byggs upp i rotorerna under bromsning, särskilt om fordonet körs aggressivt. Ingenjörer har kommit upp med några lösningar för att minska den värme som broms rotorer producerar, även över borrade skivor. Cross-borrad rotorer har flera hål borrade i ytan som hjälper avleda värme. Installera cross-borrad rotorer är oftast inte så svårt

Du behöver:. .
Domkraft
Pallbockar.
Broms renare.
Trasor.
Hylsnyckelsats och spärrfunktion.
Antikärvmedel.
Cross-borrad rotorer.


1.
Lossa ratten muttrarna. Höj fordonet med en domkraft och sänka den på pallbockar. Ta bort hjulen.
2.
Spraya broms renare på bromsen rotor, bromsok och omgivande områden. Torka av smuts, damm och olja från de delar med en ren, torr trasa.
3.
Ta bort stora bultar som fäster bromsoket. Dessa är placerade på insidan av bromsok och tas bort med en hylsa och spärrskaft. Skjut bromsok från rotorn. Stöd bromsok med en bit tråd eller på plattform av något slag (fält, etc. ) för att förhindra vikten av bromsok från hängande på linjen, vilket potentiellt skulle kunna skada den.
4.

Ta bort uppsättning skruven som håller rotorn till hubben om bilen är så utrustad. Vissa bilar har skruvar för att hjälpa till ordentligt orientera rotorläge, men inte alla. Om fordonet inte använder en stoppskruv, spraya penetrerande smörjmedel på skruven och låt den ligga i blöt i för att underlätta borttagning av skruven. Använd rätt storlek på insexnyckeln eller lämplig nyckel för att ta bort stoppskruven utan att torka ut.
5.
Dra av rotorn från den hubben. Rotorn kan ha fastnat på navet från smuts och fukt. Om det sitter fast på navet, knacka med en gummiklubba från baksidan tills den kommer i navet.
6.
Rengör navet yta där rotorn fästen med broms renare och en ren trasa. Rengör den nya cross-borrad rotorer med broms renare. Applicera lite antikärvmedel på navet monteringsytan. Skjut över borrade rotor på navet. Installera om ställskruven om så utrustad.
7.
Skjut bromsok över den nya rotorn. Om elektroderna är för nära tillsammans för att glida över rotorn, använd en C-klämma för att dra tillbaka kolven i bromsoket. Öppna locket på bromsvätskebehållaren och torka upp eventuellt överskott vätska som kan komma ut. Installera bromsok fästskruvar och dra åt dem till tillverkarens rekommenderade inställningar. Upprepa steg 2 till 7 för andra bromsar.
8.
Tillbaka hjulen och sänk fordon till marken. Pumpa på bromspedalen tills den känns fast. Försiktigt provköra fordonet för att kontrollera att bromsarna fungerar korrekt.


Relaterade artiklar


hur man peka på celler i ett blybatteri
Hur man testar en 12-volts bilbatteri med en spänning instrument
hur man byter glödlampan på en 1999 Jetta
hur man läser en oljestickan med tydliga olja
hur man byter ett batteri i en saab larm
hur gör jag programmera en Cheva larm fjärrkontroll?
vad är bakre differential service?
hur du lägger vätska till en manuell växellåda i en 1993 Ford Probe
hur man byter en Hyundai syresensor
dammsugning av bilen guide