hur till check transmissionsolja i en standard 2001 kavaljer

hur till check transmissionsolja i en standard 2001 kavaljer

Liksom alla del av motorn, kräver överföringen av en Chevrolet Cavalier smörjning friktion drift. Transmissionsolja föreskrivs att smörjning. Eftersom Cavaliers kan använda upp transmissionsolja snabbt, är det viktigt att kontrollera vätskenivåer ofta

Du behöver:.
Ren trasa
. Chevrolet Cavalier instruktionsboken.


1.
Slå på Cavalier på och lägga den i neutral. Se till att din hand är ilagd för att hålla bilen från att flytta medan du arbetar på det. Öppna bilens huva så att du har tillgång till motorn.
2.
Sök din Cavalier överföring mätstickan. Det bör sticka ut från kroppen av motorn, och vara tydligt märkt som "transmissionsolja. " Se din Cavalier bruksanvisning för ett diagram över motordelar om du har problem med att hitta mätstickan.
3.
Dra ut oljestickan och rengör den med en trasa. Sätt tillbaka oljestickan och dra ut den igen. Kolla slutet av oljestickan för din läsning, överföring nivå kommer att mätas på mätstickan med etiketter som "låg", "medium" och "hög. "Om din mätstickan har ingen vätska på den, betyder det att din Cavalier är nästan helt transmissionsolja och behöver mer. Ett lågt värde indikerar också ett behov av att lägga mer vätska. Om vätskan är låg, tillsätt en flaska transmissionsolja, finns att köpa på affärer auto utbudet. Lägg vätska och upprepa processen tills din oljestickan visar en läsning av "hög" eller "full".

tips och varningar


 • Utbränd transmissionsolja luktar bränt rostat bröd och bör ändras.
 • När du lägger transmissionsolja till en vanlig Chevrolet Cavalier, se till att du köper vätska manuell växellåda istället för automatisk transmissionsolja.
 • En överföring kan förstöras på så lite som en halvtimme om det tar slut transmissionsolja.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar däck på fälg
  Vad är kostnaden för att ersätta en överföring?
  vad är kontroll vapen för bil uppskov?
  steg-för-steg dammsugning av bilen
  hur du tar bort klistra vax från plast
  hur man dränera olja från en izuzu rodeo
  hur man byter bromsbackar på en saturn ion
  hur man vinterförbereder en roadtrek
  hur ändrar bälten i en 2000 GMC Sierra
  hur man får ny olja av din bil