hur rinna en 2001 Dodge radiator

hur rinna en 2001 Dodge radiator

Radiatorn på en Dodge är hjärtat i motorns kylsystem. Dodge rekommenderar spola kylsystemet på en regelbunden basis. Din serviceintervall varierar beroende på vilken modell Dodge du äger. Om du inte kan spola kylsystemet ordentligt, dränering radiatorn och sedan fylla den med nytt kylmedel är ett lönsamt alternativ. Även om inte lika grundlig som en färg, i avloppet och fyll kommer fortfarande ta bort de flesta av de gamla kylmedel och ger dig möjlighet att utrusta din Dodge med färska kylvätska tills en flush kan utföras.

Du behöver:
Stora tråget
. Rag.
Tång.
Hylsnyckelsats.
Kylvätska.
Destillerat vatten.


1.
Placera stora dräneringstråget direkt under kylaren pyskranen, som bör vara placerad på den yttre nedre kanten av radiatorn, normalt förarsidan, vänd tillbaka mot motorn. Se till att dräneringstråget kan hålla minst tre liter.
2.
Öppna kylarlocket eller spill kapsylen, beroende på hur din Dodge är inställd. Kylarlocket sitter på kylaren påfyllningsröret, antingen uppe i mitten eller övre delen av radiatorn. Översvämningen tank är en klar plastflaska vanligen placerad på sidan av motorn väl och kan identifieras av en svart plastlock märkt "kylvätska". Aldrig göra detta när motorn är varm, eftersom het ånga kan fly och orsaka allvarliga personskador eller dödsfall. Det är bäst att arbeta med kylsystemet efter det att fordonet har suttit en natt.
3.
Linda trasa runt pyskranen och öppna den försiktigt, med hjälp av tång för att vända den. Trasan skyddar pyskranen från skador tångens käftar kan orsaka. Låt kylvätskan rinna ur tills det bara droppar. Anteckna stängt läge under pyskranen så att du vet hur långt för att slå tillbaka när du stänger det i steg 5.
4.
Använd Hylsnyckelsats att lossa på slangklämman på nedre kylarslangen på kylaren. Dra ut slangen lossnat från botten av kylaren och låta kylvätskan rinna ut ur slangen och kylare.
5.
Stäng radiatorn pyskranen med tång, med hjälp av noga med att inte över- åt.
6.
Sätt på den nedre kylarslangen tillbaka till kylaren och dra åt slangklämman tills gummit i slangen komprimerar i spåren i slangklämman bandet och blir spola med utsidan av bandet.
7.
Fyll kylaren med lika delar kylvätska och destillerat vatten. Se till att inte blanda kylvätskan typer

tips och varningar


 • Om din Dodge är utrustad med grön kylvätska, fylla den med grön kylvätska -. Inte röd eller orange . Blandning kylvätska typer kan leda till allvarliga kylsystem skador. När de kombineras, de två kylmedel förvandlas till en frätande gel-liknande substans som sitter i botten av kylaren och kylvätskan passager i motorn och äter bort på sälar och metall. I händelse du blandar misstag kylmedel, har ditt kylsystem professionellt spolas med vatten flera gånger tills inget annat än rent, klart vatten rinner ur systemet. Fyll den med korrekt kylvätska och destillerat vatten blandning.
 • Öppna aldrig ett motorns kylsystem om inte motorn är kall.


 • Relaterade artiklar


  hur man ändrar en syresensor i en Mitsubishi Lancer
  hur man rengör marken i bromsdamm från fälgar
  hur man rengör en hastighetsmätare
  hur man förbereder vinyl för färgerier
  hur man kan få lökar på en Volkswagen Touareg
  hur man byter en främre stötfångare täcka på en Mitsubishi
  Hur man monterar t-skopa främre stötdämpare
  hur man hanterar Toyota minns
  föreskrifter om fordon batteriåtervinning
  hur man tömma oljan i en bakre differential