hur man kontrollerar kylarvätska i min bil

hur man kontrollerar kylarvätska i min bil

Ett fordon kylsystem är avsett att förhindra den från överhettning i värmen på sommaren och hålla motorn svalna i vintern utan att frysa. När fungerar korrekt, har du förmodligen aldrig ge kylsystemet en tanke. De flesta människor tycker bara om deras kylsystemet när de passerar en strandad bilist på sidan av vägen med sin huva öppna och ånga strömmar ut ur kylarlocket. Några enkla förebyggande underhåll steg hjälper dig att undvika just ett sådant scenario

Du behöver:.
Antifreeze testare.
Frostskyddsmedel.
Vatten.


1.
Parkera fordonet. Öppna huven, Dra åt parkeringsbromsen och låt motorn svalna om den är varm.
2.
Leta reda på kylvätska reservoaren. Detta är vanligtvis en tydlig vit plastbehållare bredvid kylaren. Det kommer att märkas på sidan med en kall och en varm mätning linje. Om mätningen är under full linje, ta bort reservoaren locket och lägga till en 50/50 blandning av glykol och vatten så att det upp till full linjen.
3.
Använda antifrysmedel testare, extrahera en del vätska ur behållaren och läsa testare. Det kommer att visa hur mycket frysskydd i kylaren. Om ditt system är extremt låg, lägga till några raka frostskyddsvätska i kylaren. Kör motorn för att säkerställa att det väl har distribuerats i systemet. Låt motorn svalna och omvärdera. Om det är lite låg, tillsätt mer av 50/50 blandning tills systemet är fullt. Om vätskan är en smutsig brun färg eller är extremt låg i kylarvätska innehåll när de testades, kan du dra nytta av en färg och fyll i ditt kylsystem (vilket bör ske genom en mekaniker eller auto expert).
4.
Sätt på locket och stäng huven.

tips och varningar


 • Använd endast ett frostskyddsmedel produkt som kan blandas med alla typer av kylvätska. Inte alla kylvätskor kan användas tillsammans.
 • Aldrig
 • öppna en varm kylarlocket. Det kan orsaka allvarliga brännskador.


 • Relaterade artiklar


  hur ändrar PCV ventil i en Honda Element
  hur du tar bort bränslefiltret på en Grand Am
  hur man fixar en 2002 Acura TL passagerare strålkastare
  hur reparera ett hål i ett avgassystem
  avgasrör packning symtom
  hur man tvättar en bil med några hinkar, tvål eller slang
  hur du tar bort silikonvax från färg innan ommålning
  hur du vill justera strålkastarna i en Toyota Prius
  hur reparera en luftkonditionering i en bil
  hur man ladda en Mercedes Benz balsam auto luft