hur man byter rotorer 4runner broms

hur man byter rotorer 4runner broms

Bromsen rotorer på en 4Runner är mycket viktiga aspekter av bromssystemet och bör inspekteras regelbundet för slitage och bytas ut vid behov. Du kan ha en butik ersätta bromsarna på din 4Runner för dig, men det kan kosta flera hundra dollar. Detta är ett arbete som även göras av ägaren hemma i garaget med rätt verktyg och förhållningssätt

Du behöver:. .
Domkraft (eller fabrik jack)
Pallbockar.
Hylsnyckelsats och spärrfunktion.
Platt skruvmejsel.
Broms renare.
Trasor.
Nya broms rotorer.


1.
Lossa muttrarna för hjulen. Höj lastbil med en domkraft. Även 4Runners kommer med en fabrik levererade frihjulslyften, är en tyngre domkraft rekommenderas för att lyfta ett 4Runner snabbt och säkert. Sänk truck på bilbockarna så att det säkert stöds och avsluta bort hjulen.
2.
Ta bort de sex skruvarna som håller navet locket på plats på varje hjul. Ta bort konen brickor ligger på hubben bultarna genom att knacka på en avsmalnande stansa i springan i brickorna. Brickorna ska poppa ut.
3.
Bänd bort dammskyddet som skyddar navet med en platt skruvmejsel. Ta bort 12-mm bult och bricka från slutet av axeln med en hylsa och ett spärrskaft.
4.
Tråd två 8-mm bultar i två motsatta hål på navet omslaget. Dra lika på de två bultarna för att ta bort navet locket. Ta bort de två stora muttrarna på axeln med en hylsa eller skiftnyckel. Ta bort brickan och med bakom låsmuttrarna.
5.
Bort de två bromsok fästskruvar på baksidan av bromsok med en 17-mm hylsa. Skjut tjocklek bort av rotorn. Knyt bromsok av med en bit tråd eller stöd på en plattform så att det inte finns någon tyngd på bromsen linje, som potentiellt skulle kunna skada den. Dra av rotorn från den hubben genom att dra rakt bakåt.
6.
Spray hela området ner med broms och torka upp all olja, smuts och skräp bort med en ren trasa. Rengör ny rotor med broms renare och skjut den på navet. Skjut bromsok tillbaka över rotorn. Om elektroderna är för nära varandra att glida över rotorn Ta av locket från bromsvätskebehållaren och använda en C-klämma för att dra tillbaka kolven i bromsoket. Placera en tunn träbit mellan klämman och kolv för att skydda kolven.
7.
Dra åt de två bromsok fästskruvar som håller bromsoket på plats. Installera om hjullager, bricka och två låsmuttrarna. Skjut navet tillbaka locket och sedan ersätta den 12-mm bult och bricka. Sätt tillbaka dammskyddet.
8.
Tillbaka sex konen brickorna och de sex skruvarna som håller navet locket på plats. Byt hjul och sänka bilen bort av domkraften. Dra åt muttrarna i ett korsvis mönster. Pumpa på bromspedalen tills pedalen känns fast igen. Provkör din Toyota noga för att säkerställa att det inte finns några problem med bromsarna.


Relaterade artiklar


hur man underhåller ford bromsar
hur du tar bort varmvax från bilfönster
hur man byter strålkastare i en 2006 chevy banbrytande
hur du tar bort baksätet från en 2001 impala
hur du tar bort strålkastarna på en 2002 VW Golf
hur man byter en 2003 GMC sändebud ljus broms
Hur man testar en magnetbrytare
hur man hittar bränslefilter på 1997 Pontiac Grand Am
hur du ändrar inre lagren på en last rite släpvagn
tändkabeln information