hur man byter olja i en 2001 Chevy Impala

hur man byter olja i en 2001 Chevy Impala

Byta olja i din Chevy Impala är en viktig del av regelbundet underhåll för utan regelbundna oljebyten en Impala kommer att börja visa tecken på för tidigt bär i form av tickande och förlust av makt. Om oljan inte ändras vid behov, kan kostnaden för att reparera motorn lika nästan värdet av fordonet. Med några grundläggande fordonsindustrin verktyg som du kan se din olja ändras på rätt sätt och spara ett par dollar på samma gång

Du behöver:. .
Oljefilternyckel
Hylsnyckel.
Fem liter olja.
Oljefilter.
Bil ramper.
Oljetråget.


1.
Kör bilen på en uppsättning av ramper för att lyfta den främre bort av marken. Detta gör också att avtappningspluggen den lägsta punkten i oljetråget. Om du inte har en uppsättning av ramper kan du jack på framsidan av avrop av marken och placera bilen på pallbockar. När den främre delen lyfts öppnar Impala huva, ta bort oljepåfyllningslocket och låta bilen alltför svalna eftersom oljan kan vara mycket varma.
2.
Placera en tom 5 Quart behållare direkt under oljetråget som är placerad under fordonet. Ta bort oljepluggen pannan töm och låt all olja rinna ur oljetråget i behållaren. Låt oljan rinna tills strömmen av olja stannar helt. När oljan slutat rinna sätta avtappningspluggen tillbaka i oljetråget och dra åt.
3.
Placera 5 liter behållaren direkt under oljefiltret som ligger vid passagerarsidan fjäderbenet . Använda en oljefilteravdragare att lossa oljefiltret. När oljan filtret har lossnat, ta bort filtret med händerna. Detta förhindrar att filtret hamnar i container full av olja.
4.
Torka en liten mängd ny olja på tätningen av det nya oljefiltret. Detta kommer att bidra till att främja en god tätning mellan motor och den nya oljefiltret. Fyll insidan av filtret halvvägs upp med ny olja och sedan tillbaka filtret på Impala med handen. När det har handdra använda oljefilternyckel fast filtret 1 /2 varv.
5.
Placera 4 liter olja i motorn via oljepåfyllningslocket pip som finns i motorrummet. Byt Oljepåfyllningslock.
6.
Ut fordonet från rampen och placera den på plan mark. Låt motorn gå i några minuter och stäng sedan av bilen av. Kontrollera oljan via stickan. Mätstickan har en linje på som anger om Impala har rätt mängd olja. Om det är något låg, tillsätt en liten mängd olja och kontrollera.


Relaterade artiklar


hur man rengör vitt pulver från ett batteri
Hur man sköter om lacken Auto Paint
auto gas tankrengöring
batteripolen typer
typer av bilar vinylfärg
hur man underhåller ford bromsar
hur man gnugga bort nya lackfärg
hur man vet vad fälgar passar din bil
Hur kör bilar på kemiska reaktioner ?
hur man kan stoppa vindrutetorkare från att hoppa på glaset