hur man byter lyfta Struts gate glas

hur man byter lyfta Struts gate glas

Struts att hålla upp den bakre porten glashiss på fordon som är utrustade med portar glashiss är en av de komponenter som du förmodligen tar för givet för det mesta . . . tills Struts misslyckas. Om de slutar arbeta, då hissen grinden inte längre stöd från dem, vilket innebär att du antingen måste stödja den för hand eller sylt ett basebollträ eller liknande långa föremål på plats för att hålla grinden stöds. Lyckligtvis ersätter Struts hissen grinden är relativt enkelt och billigt

Du behöver:.
Platt skruvmejsel.
Nål-tång.
Wrench.
Ny hiss gate fjäderben.


1.
Öppna lyft grinden till fullt utsträckta och öppet läge. Använd en kvast, ett basebollträ eller liknande för att stödja vikten av hiss grinden. Du kan placera en vikt handduk mellan porten och verktyg du använder för att stödja den för att skydda porten.
2.
Inspektera fjäderben att avgöra hur de sitter fast på fordonet. I ena änden de kommer att fästas på insidan av stammen och på den andra änden till porten själv. De flesta fordon använder en boll och uttag typ av beslag, men vissa kan använda ett stift som håller staget på plats. Om det är bollen och socket typ, använda en platt-EAD skruvmejsel för att bända upp klippet bort som håller bollen till uttaget. Om det är ett stift, använda ett par nål-ose tång för att dra ut stiftet. I vissa fall staget kan hållas i en bult eller mutter. Använd en skiftnyckel för att ta bort denna typ. Upprepa proceduren för varje ände av fjäderbenet och sedan den andra strut också.
3.
Placera den nya fjäderben på plats och installera om klipp, stift eller bult, beroende på setup som du har. Upprepa för varje sida av hissen grinden. När Struts är installerade, ta bort den stämpel som användes för att stödja porten för att säkerställa att fjäderben stödjer vikten av grinden.


Relaterade artiklar


vad är bakre differential vätska för?
hur man byter kupéfilter på en 2006 Acura TL
hur du installerar en baklykta på en toyota echo
hur man tar betalt en BMW bilbatteri
hur du ändrar strålkastarna på en Chevrolet Venture
hur man kan förbättra gas körsträcka på en Honda Ridgeline
syntetisk olja kontra normal
hur man byter en glödlampa registreringsskylt i en Ford
hur man kan kontrollera oljenivån på en Honda Goldwing
Du kan ta bort en abs pump?