hur man byter en sport trac Serpentine belt

hur man byter en sport trac Serpentine belt

Serpentine bältet på en Ford Explorer Sport Trac håller all din enhet tillbehör svarvning med motorn. Detta är hur kompressorn till luftkonditioneringen, vattenpump, servostyrning pump och generator kan fungera, med bara ett bälte att vrida dem alla. När detta bälte går ut eller behöver bytas ut, stängs allting ner, så ändrar det är absolut nödvändigt om man vill köra lastbilen. I detta fall är projektet fordonet en 2004 Explorer Sport Trac, men processen är liknande för andra fordon.

Du behöver:
1/2-tums breaker bar
. 6-tums 1/2-inch uttag förlängning.


1.
Pop huven och leta reda på bältet diagrammet. Detta är vanligtvis antingen på ett klistermärke under huven eller på core stöd. Se till att du vet om detta är innan du börjar ta av dig bältet.
2.
Leta remspännaren framtill på motorn, som ligger på passagerarsidan. Den har en fyrkantig plats i mitten av det. Sätt uttaget förlängningen på brytaren baren och placera förlängningen på torget plats på spännaren.
3.
Dra upp på brytaren baren för att frigöra spänningen från bältet. När det går halta, skjut bort av remskivor på motorn och kasta. Släpp spänningen på spännaren.
4.
Placera rem runt vevaxeln remskiva längst ner mitten av motorn, och börja sträcka bältet enligt diagrammet du hittat på steg 1. När remmen har inte mer spel, dra upp på brytaren baren och dra bältet runt sträckaren. När bältet verkar vara kopplat in korrekt, släpp brytaren baren.
5.
Kontrollera visuellt bältet för att se till att det är rakt i varje block och det verkar inte vara ur läge. Ta bort brytaren bar från motorrummet och starta fordonet. Titta på bältet och se till att det körs rakt. Om inte, stanna motorn och justera.


Relaterade artiklar


information om återvinning Car & Truck batterier
hur man kan få gratis olja för din bil
fel tecken i en bil syresensor
hur man rengör tonade rutor
hur prime bränslesystemet på en Ford Power Stroke
hur man justerar en strålkastare på en 1998 Renault Laguna
hur tjänsten din BMW
hur ändrar termostaten i en 1998 ford explorer
Hur vet man att en förgasare går dåligt
hur kontrollerna av transmissionsolja nivå på en Ford van