Neco tips för sandblästring

Neco tips för sandblästring

Sandblästring vanligtvis används på metall för att ta bort färg, rost och förbereda en yta för målning. Tekniken används i butiker auto organ och industrianläggningar. Om du använder en sandbläster att arbeta med egna projekt, följer några tips och riktlinjer för att se till att du får jobbet gjort rätt och effektivt.

Material Checklista

Se till att du har alla rätt material till sandblästra din bit metall. En luftkompressor och en sandblästring pistol är de två viktigaste. Kom ihåg att luft-kompressor makt kommer att diktera hur snabb din sand kommer ut ur maskinen. Den sandbläster huvudet också måste vara avsedd för luft-kompressor tryck. Du kan försöka att anpassa ena eller det andra för att få rätt kombination för jobbet. Om du Överdriv sandblästring och slå materialet för hårt kan det orsaka skada, så var beredd, och du kommer vara mer effektivt.

Luftförsörjning

Se till att lufttillförseln du väljer är tillräcklig för att hålla jämna steg med din slipning. Kompressorn ska köras kontinuerligt i intervallet av 70 till 100 PSI (pounds per kvadrattum). Om inte, kan kompressorn behöva ta betalt för en stund innan du fortsätter. Den andra anmärkningen är fukt i luften. Se till att luften som kommer ut ur pistolen är mycket torr och fritt från fukt. Allt vatten i sanden kommer att orsaka en dålig täppa, öka den tid du spenderar på projektet och eventuellt skada ditt sandblästras.

Sand

Sanden du också välja är viktigt. Det är bäst att använda sand med korn som alla lika stora. Detta ger mer enhetliga resultat. Det tillåter sandbläster att få en bättre känsla för effekter av hans verktyg på metall han arbetar på. Varje pass i allmänhet kommer att få samma resultat. Dessutom kommer maskinen att fungera bättre. Fina korn tenderar att täppa maskiner. Slutligen, se sanden är ren. Bitar av trä och metall blandat med sanden kan skada sandbläster eller metall.


Relaterade artiklar


hur du installerar trissan på en servopump
hur man byter element tändstift
hur man byter lampor 1997 camaro svans
hur man ändrar sunfire chocker
hur man välja rätt förlängd garanti för din bil
hur man kan hoppa ett bilbatteri på en miata
hur man byter olja i en hhr
blybatteri prestanda
hur du tar bort märken från plast stötfångare
hur man återställer underhåll ljus på en 2006 Scion xB