Hur vet jag när mina bromsslangar är dåliga?

Hur vet jag när mina bromsslangar är dåliga?

Bromsar är utan tvekan den viktigaste säkerhetsaspekten av en bil, och måste kontrolleras rutinmässigt för att säkerställa att de fungerar som de ska och är inte slitna, skadade, eller låg på vätska. Du kan göra flera enkla tester om du misstänker att dina bromsar fungerar inte korrekt. Om du upptäcker att din bil har verkligen ett problem med sin bromsar, kör inte bil och konsultera en professionell mekaniker omedelbart. Att köra bil med felaktiga bromsar äventyrar inte bara din säkerhet, men även säkerheten för andra omkring dig.
1.
Stäng av bilens motor och ställa bilen i parken. Tryck på bromspedalen med foten. Om bromspedalen känns "mjuka" eller "mosig," din bromsarna inte har tillräckligt med vätska.
2.
Lyssna skrikande ljud vid inbromsning. Dessa ljud tyder på att dina bromsar behöver bytas eller rengöras och din bil inte är säkert att köra, särskilt vid höga hastigheter.
3.
Kör till ett avskilt område med låg hastighet och Tryck hårt på bromspedalen. Om bilen inte kommer till ett omedelbart stopp, är det sannolikt att det finns ett problem med bromsarna.
4.
Observera om de bromsar tenderar att flytta bilen åt sidan eller den andra under inbromsning. Detta är ytterligare ett tecken på att bromsarna behöver repareras.
5.
Kör bilen sakta för att se om bromsarna drar alls. Om de gör, de måste omedelbart repareras.

Tips och varningar


 • aldrig köra bil i höga hastigheter om du misstänker bromsarna måste repareras, eller ersättas.


 • Relaterade artiklar


  Hur komprimera Struts
  hur man byter krängningshämmaren buskar
  hur man installerar en Chrysler 300 galler
  hur man byter en främre stötfångare täcka på en Mitsubishi
  vad gör jag om jag överfylld bil med olja
  hur man byter en Honda Odyssey servopumpen
  hur du tar bort en generator på en Mitsubishi
  hur man byter lyfta Struts gate glas
  hur man blöda bromsvätska i en Dodge lastbil
  Hur man testar en spole GM tändning