4 taktsmotor information

4 taktsmotor information

De fyra taktsmotor har en lång och fascinerande historia, och har varit att tillhandahålla pålitlig service över hela världen för mer än ett sekel. Även andra motorkonfigurationer är vanligt är inget så väl lämpade för bilar som fyrtakt

Du behöver:.
Ren duk
. Chevrolet Cavalier instruktionsboken.

fyra slag

En fyrtakts motor kallas så eftersom motorns kolven rör sig fyra gånger per makt stroke. The Strokes är intaget (inandning av luft-och bränsle), kompression (klämma luft och bränsle), effekt (förbränning av luft och bränsle, som skjuter kolven nedåt) och avgas (kolven åker tillbaka upp och skjuter avgaserna ut).

utveckling

Den allra första fyrtaktsmotorer (patenterad av Alphonse Beau de Rochas 1861) var utformade för att ventilera kolgruvor genom att suga förgiftade luften ur gruvan och brännande ångor, kraftproduktion var en bieffekt.

bilens historia

Den första personen att bygga en bil med en fyrtakts motor var tysk ingenjör Nicolaus Otto. Till denna dag är den gemensamma fyrtakts motor cykel kallas "Otto-cykeln. "

Ventiler

fyrtaktsmotorer är de enda motortyper med en kamaxel, ventilstyrning och ventiler.

Fuels

fyrtaktsmotorer har körts på bensin, diesel, fotogen, månsken (whisky), vegetabilisk olja, nitrometan (raketbränsle) och även krut.


Relaterade artiklar


hur man byter en Honda Odyssey servopumpen
Hur ändrar jag den transaxel vätska på en Buick Park Avenue?
hur man programmerar en Audi HomeLink
hur man byter olja i en hhr
hur man återställer en krockkudde sensor i en PT Cruiser
hur man byter tändstift på en Dodge Magnum
hur du tar bort koldioxid i en EGR-ventil
varför min bil går varm
hur man byter en elektrolyt i en bil batteri
gmc oljetråg avlägsnande