hur man tvättar bilen på vintern

hur man tvättar bilen på vintern

Om du bor i en stat som blir kalla och snörika vintern, vet du hur grov salt och slask kan göra din bil. Det är vidrigt! Ni vet också att om de tillfälliga varma dagar kan linjerna vid biltvätt är av denna värld länge. Det finns goda skäl för det. Salt och grus kan verkligen vara skadligt för din bil färg och finish. Det är i ditt bästa intresse att tvätta bilen oftare på vintern som att få det skräp från din bil och spara lite krångel i längden

Du behöver:
en lokal enhet genom eller gör- det-själv biltvätt.


1.
Viktigast att få en bra tvätta på vintern utan risk för frost dina dörrar stängda, är att plocka en bra dag att tvätta. Det är optimalt att tvätta bilen när temperaturen är över noll. 35-40 grader skulle vara perfekt. Det är också viktigt att du väljer en solig dag med nästan full synlighet. Om du tvättar din bil för sent på kvällen temp sjunker när solen går ner och du kan frysa in dörrarna och lederna i din bil. Om du väljer en dag som är för molnigt, du kommer inte att utnyttja den värme från solen till din fördel.
2.
om den optimala dagen för att tvätta, bör du använda ett automatiskt eller självbetjäning biltvätt. Hur frestande det kan vara att göra det hemma med en trädgårdsslang, vänligen avstå. Biltvätt stationer använda varmt vatten. Trädgårdsslangen bara ger kallt vatten.
3.
När du har sköljt, soaped upp och sköljas på nytt är det nu tid att torka din bil. Helt enkelt använda en mikro-fiber handduk bilen och torka den yttre och i sprickor i din dörrar och bagageutrymme. Detta kommer att avsevärt skära ned på möjligheten att eventuell fukt som blir över att frysa och orsaka dig besvär.


Relaterade artiklar


hur ändrar skillnaden vätska i en jeep
hur man byter olja i en 5,7 Hemi
hur man kan förbättra gas körsträcka i en wrangler
hur man återställer krockkuddeenhet
hur buff metalliska akryl lackfärg
hur man polera svart keramik avgasrör
produkter för att hålla bilen ren
hur man byter en miata syresensor
hur man kan anpassa Freightliner strålkastare
Vad är en automatisk låsning bakre differential?