hur man spola servostyrning i en BMW

hur man spola servostyrning i en BMW

Spola servostyrning på din BMW själv kan spara en betydande summa pengar på arbete och installationskostnader. Det kommer också att säkerställa att processen är avslutad korrekt. Även om det kan verka som en svår process, det är faktiskt ganska enkelt med rätt instruktioner

Du behöver:.
Domkraft
. Styrservoolja.
Plastfolie.
Wrench.
Auto sprutan.
Spillback.
Krossa vatten.


1.
Stäng av motorn och jack upp fordonets front med din bil domkraft. Wrap plastfolie runt styrservopumpen och bältet ytor som omger den. Styrservopumpen ligger direkt under ratten och är cylinderformade. Öppna behållaren, som ligger på vänster sida av pumpen och använd en spruta för att ta bort vätskan inuti. Punktera behållaren med sprutan och dra långsamt tillbaka i sprutan för att extrahera vätskan. Fortsätt genom att öppna M16 banjo montering på pumpen själv och låt resten av vätskan droppa ned i en kastrull nedan.
2.
Vrid nyckeln i tändningslåset för att släppa ratten från en låst position. Vrid sakta ratten för att dränera alla återstående vätska som kan ha fastnat upp närmare själva hjulet. Ta bort den ihåliga bulten (fästanordningen består av en gängad bult och en fjäder) med din nyckel och installera den nya krossa vatten på banjo montering genom att dra dem på plats. Krossa vatten donut-formade fästanordningar som håller banjo montering på plats. Vridmoment banjo monteringen tills den når cirka 40 nanometer (nm).
3.
Ta bort plasten från tillbehöret bältet och fyll behållaren med styrservoolja. Se till att hålla den flytande nivåer mellan minsta och högsta riktlinjer. Vrid ratten sakta från ena sidan till den andra. Som hjulet snurrar kommer vätskenivåer i behållaren sjunka eftersom vätskan flyttas upp närmare ratten. Fortsätt att fylla på behållaren tills vätskenivån är åter mellan lägsta och högsta. Placera behållaren locket igen och dra åt tills det sitter stadigt på plats.
4.
Starta fordonets motor och sakta rotera hjulet från ena sidan till den andra. Upprepa tio gånger och återgå hjulet till mitten innan du slår av motorn. Återuppta behållaren och kontrollera oljestickan för att se till att vätskan är nivåerna fortfarande över den lägsta.
5.
Sänk bilen från domkraften genom att trycka på nedpilen knappen på domkraft kontroll system. Om mätstickan visar att vätskan är nivåerna fortfarande över den lägsta, bilen är säkert att köra så fort det har tagits bort från uttaget.

tips och varningar


 • Om du är osäker på hur du hittar eller identifiera en viss del av fordonet, rådfråga din BMW instruktionsbok.


 • Relaterade artiklar


  hur du ansluter batteriet i en Ford F350
  hur man tvättar en bil med några hinkar, tvål eller slang
  hur man ändrar chocker på en sport trac
  hur man byter olja på en Cadillac CTS
  hur reparera en luftkonditionering i en bil
  hur man beräknar hjul billigt
  hur man installerar däck på fälg
  hur man lyfta upp en Toyota Sienna byta däck
  hur man installerar en drivrem i en Ford Taurus
  Hur man testar en spole GM tändning